Folija za steklo

mistique

Guru
16. jun 2009
14.180
1.964
113
Emona / Carnium
Najprej moram povedati, da ne gre za temnenje stekel
grin1.gif

Razmišljam o nekakšni "nalepki", ki bi jo namestil na notranjo stran avtomobilskega stekla (zadaj). Ne bi rad nič lepljivega, bi pa rad, da se zadeva drži stekla kar se da dolgo (recimo, da dokler je sam ne odstranim?). Pomislil sem na folijo. Zadeva mora biti takšne debeline, da se ob rokovanju ne bo strgala. Na površino bi še nekaj natisnil.
Skratka, nekaj za tiste, ki na svoja vozila ne marajo lepiti nalepk, bi pa radi kaj povedali. Nekaj podobnega, kot je spodaj:
grin1.gif

P.S: vprašanje je povsem resno. V Čveku sem ga objavil zaradi standardnega razloga (večji obisk). Lahko pa se prestavi v ustrezen podforum, če so grobo kršena pravila zdrave kmečke pameti.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.180
1.964
113
Emona / Carnium
Sem opazil ta feler, ja. Slika je zgolj simbolična. Besedilo na mojem "stickerju" bo drugačno. Jaz nimam namena provocirat večjih cenzurirancev od mene
grin1.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Nekdo, ki dela nalepke ti naj napis natisne na čisto tanko folijo in pol pač folijo daj na šajbo. Ista folija kot za temnenje ampak, da ima natisnjen napis.

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Za na pleh obstajajo magnetne.

Drugače pa obstaja display za na zadnjo šipo in lahko spreminjaš besedilo.

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.134
100
63
Narediš .pdf, .cdr, .ai ali nekaj podobnega, greš do prvega ki reže folije/nalepke in ti naredi za ~5€.
Zreže folijo, odstrani višek (kar je belega okoli rdečega teksta v tvojem primeru), pritisneš na šipo, podrgneš z nečim pimernim, odstraniš nosilno folijo in to je to.
Če se potikaš kaj okoli Domžal, vem da naredi Enzografika poceni in dobro, drugače je izbira skoraj neomejena.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.180
1.964
113
Emona / Carnium
No, rad bi, da je uporabno tako kot magnetna. Torej, da se jo da enostavno odstraniti in ponovno namestiti. Nočem lepljivih zadev.
Enkrat sem na Moby trajektu dobil Moby reklamno folijo (in ne nalepko), ki se je kar nekaj tednov še držala na avtu (na plehu, preživela tudi pranje na krtačah).

Mogoče sem vas s tistim napisom zgoraj malce zavedel. Ne gre za neko afnarijo. Zadevo imam pripravljeno za tisk in je nekaj v slogu "baby on board", kar bi potem talal kot reklamni material.
Grem klicat tiskarja.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kurvo jedna..

k si z družino bi imel baby on board, a ko greš v pecanje solo, bi dal dol, sedeže v prtljažnik..uf...dabogda ti nijedna dala

mistique

Guru
16. jun 2009
14.180
1.964
113
Emona / Carnium
Peesda si me prebral. Od prve
evil.gif

Sej ljudje izredno radi nalepijo čez pol avta "Hogar v avtu", "Tiffaneeyee v avtu", "Halid u mečki" in pol so tiste nalepke še vedno na avtu, ko ga že vozi Hogar, Halid...no, za Hogarja ne vem (k se je kot otrok vozil v Modusu) ampak Halid pa zihr, k je mečka
wink-1.gif

Meni je všeč ideja, da lahko lepo odstraniš, ko...se ti digne
evil.gif
Ne bi pa rad tistih priseskov montiral pa te finte, k to pol zadevo drastično podraži.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Prej sm v hoferju videl neko folijo, piše statična folija za steklo. Mogoče kej pomaga.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Peesda si me prebral. Od prve
evil.gif

Sej ljudje izredno radi nalepijo čez pol avta "Hogar v avtu", "Tiffaneeyee v avtu", "Halid u mečki" in pol so tiste nalepke še vedno na avtu, ko ga že vozi Hogar, Halid...no, za Hogarja ne vem (k se je kot otrok vozil v Modusu) ampak Halid pa zihr, k je mečka
wink-1.gif

Meni je všeč ideja, da lahko lepo odstraniš, ko...se ti digne
evil.gif
Ne bi pa rad tistih priseskov montiral pa te finte, k to pol zadevo drastično podraži.

malo bolj slabo te razumem, kaj bi rad, ampak mislim, da bi ti lahko tole naredil...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.180
1.964
113
Emona / Carnium
Rad bi natisnjeno besedilo z logotipom na belo (je to dekorativna?) folijo takšne debeline, da se ne strga oz. kako drugače poškoduje in da se na avtomobilsko šipo prime brez lepljenja.
V bistvu me bolj zanima, če se bo takšna "nalepka" držala za šipo ali bo kar dol padla? Tisk me ne skrbi toliko, kot to, če bo zadeva obstala na šipi. Zadeva je velika 12x12cm.

EDIT: predstavljam si folijo podobne debeline kot tista, ki smo jo včasih uporabljali v šoli za projekcije s pomočjo grafoskopa.

Nazadnje urejeno:

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Razne zaščitne folije za npr. tablice, telefone in podobno znajo funkcionirati na tak način. Sicer drago, ampak...
LP!

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
873
113
pobrskaj v starih temah o vinjetah. tam je bilo opisanih nekaj praktičnih nasvetov, kako vinjete narediti "prenosne". spomnim se na primer nasveta z margarino.