Folija ekrana nexus 6p

B81

22. jul 2007
37.439
10.786
113
Gor sem imel eno kul trdo folijo za zascito.
Naenkrat se je med pogovorom enkran nehal odzivat. Na netu sem nasel, da je kriva folija. No pa jo potegnem dol in je vlekla s seboj tole zgornjo folijo ekrana ali tovarnisko zascito.

Wtf? Zdaj pa imam gsm brez te folije, ki je del ekrana. Je mogoce to kupit posebej?

10X

tofsy

Pripravnik
16. feb 2009
87
11
8
Nexus 6p nima nobene folije, ki bi bila del ekrana. To si mel zagotvo 2 foliji prilepljeni eno vrh druge. Zaščitna folija ima na vsaki strani še en sloj folije za zaščito. Kdor je lepil folijo, najverjetneje ni odstranil obeh zaščitnih folij, zato je bila folija tudi bolj debela. Teh zaščitnih folij pa imaš kolikor hočeš.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.243
1.388
113
Kot povedano. Že res, da je ekran sestavljen iz večih slojev, ni pa noben tak, da bi ga kar na zunaj lahko odlepil. Nabavi drugo folijo ali še bolje - steklo.

B81

22. jul 2007
37.439
10.786
113
Menda gre za "oleophobic coating", ki je del Gorilla Glass ekrana, ko sem folijo vlačil dol (bila je ona bolj trda, anti fingerprint itd...) je začelo pokat, kot poka plastika, in sem potegnil dol in se je videlo, da je bolj trda plastika prilepljena k foliji, ki je cena spokala. Imam zaščitno steklo na vsakem telefonu, tako da..

http://www.phonearena.com/news...ars-off_id65974

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Oleophobic coating je premaz, premaza ne moreš kar odlepit, lahko ga samo s kakim agresivnejšim čistilom odstraniš. Tako da sta bili na 6p verjetno dve foliji zalepljeni. Displeja ti 100% nisi razmontiral kar tako, nevede...