Focus mk1 aftermarket radio ..

Blaz

Pripravnik
4. avg 2007
353
0
16
Torej, ford ima v tem modelu kot vemo ono din pa pol zadevo al nekaj vmes(v mojem priemru kasetnik), rad bi ga zamenjal z klasičnim radiem in bi bil vesel kakršnega koli nasvet,slike itd. od koga ki je to že počel ker res niam neke pametne ideje.

Orignial radio sem potegnil ven, kupil sem potrebne kable ko priklopim zadeva dela, imam tudi spredno blendo ki paše ... problem se pojavi ker nimam zadeve kam siksirat ...radio pade pregloboko not, tisti plastični omejevalec ki je polek blende ne pomaga nič, kletke od radija se ne da vpet v armaturko ker je enostavno prevelika luknja ... zdaj pa bi me zanimalo kak ste to vi rešli ... ker jaz druge ideje ko da se lotim z vezicami nimam ... no ja vsaj, kake pametne brez da nardim pol armature na novo.

LP Blaž

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Če ti tisti okvirček, ki je zraven radia, ne paše, potem boš moral kupit nek dodatni nosilec. Verjetno dobiš tudi originalnega, poglej pa tudi na ebay. Preden tam kaj kupiš, vprašaj sellerja, kako mehek pleh je. Veliko robe je navadno sranje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
kupi se poseben pokrov v katerega paše radio in pa seveda ISO-ford konektor, oboje sem pred leti kupil kar na ford servisu, drugace pa ebay,

zdaj vidi da te zadaj matra...mislim dapoleg radia dobis tudi kakšen alu konzolco oziroma pločevino, ki jo lahko fiksiraš kam.

Nazadnje urejeno:

Blaz

Pripravnik
4. avg 2007
353
0
16
Saj sem napisal da ima to vse ... točno taki taki komplet .. samo fora je da kletke za radio(one konzole kot ji ti pravis) nimas kam protrdit ker je zadaj enostavno prevelika luknja . Sej nekak bom ze zimproviziral samo pac zanimajo me vase resitve da nebom tople vode izumljal po nepotrebnem.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Heh jaz sem mel tolk kablov pa konkretn radio da je blo težko vse skup notr spravit, stal je tako BP sam od sebe.
tongue-1.gif

Sicer pa dobiš eno plastiko zraven, tisto nekako drži višino, sam jaz nisem nikoli uporabil.

PS. Bom pa mel eno blendo odveč predelano na 1 DIN.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Uh...ko smo že pri fordu....kaj pa fiesta ki ima uni avtoradio na 3 ločene dele ki so debeli okrog 2 cm....kaj pa se da s tistim naredit?

Prosim za kak predlog...bi bil skrajni čas da rešim kasetnik...ker sedaj imam začasno uno napravico ki deluje preko radija...uno v šparu za 15 eurou ki ima na kartico ali usb.

Blaz

Pripravnik
4. avg 2007
353
0
16
Evo sem se včeraj v delavnici malo bol resno spravo zravn ... kupo sem kletko za radio univerzalno jo preluknjal dal na vsaki strani po en vijak(je radio imal neke luknje že pripravljene) zbasal sem vse v ono blendo iz focus standarda na 1DIN in zadeva stoji v avtu .. sicer je malo bol majsato vse ampak ajde ..