FM antena za GSM

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Rad poslušam FM radio preko slušalk na GSMu...pogoj da aplikacija radio deluje so vštekane žične slušlke.....jaz bi pa sedaj FM poslušal preko BT slušalk...se pravi rabim namesto vštekanih žičnih slušalk nekakšno antenico s 3,5mm stereo jackom

- kako dolge naj bodo žičke....10 cm bo dovolj?
- kako naj bodo te žičke povezane

gre se pa za Galaxy s2

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
S starih slušalk odstrani / odščipni zvočnike, uporabiš lahko samo eno žico.
10 cm bo dovolj za tisto radijsko postajo, katere oddajnik vidiš iz lokacije poslušanja.
Dolžina naj bo vsaj 40 cm.

LP

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ne bo nobenih težav ker žičke slušalk ne bodo več sklenjene v smislu tokokroga?

Žička najbolje da mi nekje binglja, verjetno ne sme biti zvita v kolobar....

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Ne bo težav.
S skalpelom prereži žico pod slušalko. S prsti potegni izolacijo narahlo v smeri odrezanega konca in rahlo pogrej z vžigalnikim ter stisni. Tako ne bo kratkega stika. Aparat bo v stanju, kot da nima priključenih slušalk, oplet v žici služi kot antena.
Lahko pa poiščeš enak vtikač, kot je na slušalkah in nanj zalotaš žičko (na minus pol). Samo bo lepši izgled z odrezanimi slušalkami.
Tudi v mašno zavezana žica bo dobra antena. Raztegnjena bo pač imela boljši sprejem.

LP

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hvala za odgovor
cheer.gif

Bom žrtvoval ene stare slušalke, naredil kot si rekel in ma da je ok
zmaga.gif

Drugače stereo jack 3,5mm ni problem dobiti, ampak bo res original lepše
zmaga.gif

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Na ebayu se dobi prav 3.5mm jack antenco za telefone. Sam sem si pred leti kupil eno za Nokio s FM radiem. Dela super, izgleda super. .)

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
zanimiva reč
smile-1.gif

ampak bom rajši kar kabel odcvikal...ker to se potem skupaj s telefonom v žepu valja

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No sedaj imam pa naslednji problem
frown-1.gif

Naredil slušalke kot je bilo omenjeno, FM radio aplikacija se zalaufa ampak ne dobim zvoka na konektane BT slušalke
confused-1.gif
tulifon seveda pošilja zvok v žične slušalke, kako pa speljem zvok še na BT slušalke??

še vedno Galaxy s2