Flek po odvzemu krvi

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pri odvzemu krvi je po piku sestra malo nagnila iglo v stran in s tem piknila v notranjosti, v žili.

Takrat ni bilo nič posebnega, po treh dneh pa sem opazil rjavkast madež v velikosti palca okoli vboda.
(mogoče je bil že prej, ampak pri dolgih rokavih nisem opazil)

Je za ukrepat ali počakat da mine?

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Pri meni se v 90 % naredi hematom po odvzemu krvi, tako da kar brez panike, v parih dneh bo izginilo. Ta madež nastane zaradi izlitja krvi v podkožno tkivo in ni nevarno.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Še jaz. V torek so me operirali v splošni narkozi in mi naredili kanal na hrbtišču leve roke. Po dveh dnevih sem opazil, da je žila od mesta vboda 15cm navzgor postala trda in boleča na dotik. Sedaj se je pojavila še dokaj močna bolečina nekje v notranjosti hrbtišča roke, ki pa je prisotna samo ob stisku dlani.
No, operirano koleno po katerem so "brskali" je neboleče in lahko normalno hodim in vozim kolo, roka me pa zaradi enega vbodka čedalje bolj boli.
smirk-1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
@jetamp: Dobro bi bilo, če se greš pokazat zdravniku.

Sošolec je imel čez celo podlaht hematom, ker ga je sestra pri jemanju krvi grdo žilo prepičla. Ene sestre zelo slabo znajo jemat kri.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Danes sem šel pobrat šive iz kolena in sem mu še žilo pokazal. Pravi, da je prišlo do vnetja žile in da ni to nič posebnega, se pač zgodi.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.553
1.084
113
Titograd
Je to kar pogosto, kanal se menja na 3 dni oz. če poveš da te boli oz. dobra sestra vidi da imaš roko zatečeno. Dajaj si gor hladen obkladek, če je možno 70% etanol, pa bo hitro mimo.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Je to kar pogosto, kanal se menja na 3 dni oz. če poveš da te boli oz. dobra sestra vidi da imaš roko zatečeno. Dajaj si gor hladen obkladek, če je možno 70% etanol, pa bo hitro mimo.
aplauz.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
aplauz.gif

No, danes sem bil v dežurni, ker sem dobil baje neke vrste težjo virozo, ki trenutno razsaja. Sem zdravnici pokazal še vneto žilo in je rekla, da traja več tednov, da se pozdravi. Mi je priporočila Hepan mazilo (natrijev heparinat/dekspantenol in naj si žilo z njim 2x na dan masiram. Na škatli pa piše namazati v tanki plasti brez vtiranja v kožo.
confused-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Lahko poveš kaj več o tejle virozi?
cheer.gif

Jaz sem jo staknil že pred enim tednom (takrat sem dva dni kozlal in v 36 urah sem vsega skupaj spil pol deci tekočine max. ... Prvo noč sem čisto dehidriran šel z WCja in na dušek iz pipe spil deci vode - kozlal sem še preden sem lahko pipo zaprl...).

No, sedaj pa že cel teden ležim v horizontali in preklinjam vse po vrsti, ker imam ves čas vrtoglavico... Razen, če sem čisto pri miru, potem malo popusti...
rolleyes-1.gif
Mislim, premikanje je omejeno do WCja in nazaj... Jem sicer spet lahko, ampak recimo da četrtino normalne količine...

So ti svetovali kaj strašnega?
confused-1.gif
Sploh obstaja kakšno konkretnejše zdravilo? Kako dolgo po prenehanju bruhanja je zadeva še kužna?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz imam nekaj drugega kot opisuješ ti. Pri meni so prizadete dihalne poti. V ponedeljek se je začelo s prehladom in temu nisem posvečal kaj dosti pozornosti. Včeraj ponoči pa me je začelo tiščati v prsih pri kašljanju me je pa tako zabolelo v pljučih, kot, da bi z nožem zarezal. Zraven me pa še vse mišice bolijo pa malo se mi vrti. V dežurno sem šel najbolj zaradi tega, da ni kakšna pljučnica.
Ko vzamem Coldrex (kar je priporočila zdravnica) vročina pade in se počutim bolje, čez par ur pa spet po starem. Če do ponedelka ne bo bolje naj grem na odvzem krvi ter k svojemu zdravniku.