Flash orodje za Asus M2N-E

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Naslov pove vse. Iscem PROGRAM, s katerim bi si flashal bios(bios flash ze imam). na Asusovi strani najdem samo neko zadevo za DOS... Imam Visto 32bit. Hvala

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
To se običajno vedno počne v DOS-u. Sicer imajo nekatere firme (npr. Gigabyte) neke aplikacije za flashat matično preko winsev, ampak tisto je bolj tko-tko. Mogoče ima tudi ASUS kaj podobnega, vseeno pa priporočam preko DOS-a. Pa saj sploh ni tako težko. Zagonska disketa, gor naložiš še flash program ter .bin datoteko, rebootaš z vstavljeno disketo, vpišeš par ukazov, počakaš in stvar je rešena. Če se vmes ne prekine oskrba z elektriko (Bog ne daj).
grin1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.675
113
Citat:
Uporabnik mare92 pravi:
Naslov pove vse. Iscem PROGRAM, s katerim bi si flashal bios(bios flash ze imam). na Asusovi strani najdem samo neko zadevo za DOS... Imam Visto 32bit. Hvala
Potem pa zelo slabo gledaš...
Asus ima programček Asus upgrade.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
@crashednburnt, trenutno nimam nobene diskete pri roki:/. Sicer pa sem ze flashal na tem racunalniku, vendar se ne spomnim imena programa. Mislim, da so ag brisali z Asusove strani. Bil je cisto simpl!

@jest5, slabo gledam? Pogledal sem vse stvari v moji selekciji plati/downloads in vse kar bi bilo kakorkoli povezano z biosom.. Sem pa pogooglal tudi za Asus Update : http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments_content.aspx?no=714 .

Ta program 1. ni za Visto, 2. ne vem ce podpira mojo plato.

Hvala drugace!

Edit: Nalozil vseeno Asus Update in procedura je stekla-imam najnovejso verzijo Biosa! Super! Hvala obema!

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
asus ma programček, ki ti vse nardi samodejno in je praktično možnost errorja samo na elektro ponudniku :D