Flank steak

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Flank steak je velika enotna 3-4 debela in cca. 40 x 15 cm velika mišica izrezana iz flama. Eden boljših "skritih" kosov cenejšega ranga. Znajo tudi naši, prosi mesarja za očiščen flam, ostalo naj ti zmeljejo za hamburger. Ali pa manjše dele mesa iz flama porabiš za azijsko kuharijo. Je pa dobro, če ga uležijo vsaj 2 tedna. Če ne drugače naj bo v vakuumu. Spečeš na 55 stopinj notranje temperature in režeš prečno na tanke rezine. Lahko samo sol in poper, še bolje pa kaka marinada za čez noč. Svoj čas sem jemal v Mesariji Petrin, Zdaj vzamem, kjer vem da imajo dobro meso - največkrat domače in razrežem sam. Je pa res pomembno, da je očiščen vseh mren in da je pravilno spečen. Nekaj dela je, a dober nož skrajša zadevo. Se splača.....


dsc1428.jpg
 
Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Flank steak je velika enotna 3-4 debela in cca. 40 x 15 cm velika mišica izrezana iz flama. Eden boljših "skritih" kosov cenejšega ranga. Znajo tudi naši, prosi mesarja za očiščen flam, ostalo naj ti zmeljejo za hamburger. Ali pa manjše dele mesa iz flama porabiš za azijsko kuharijo. Je pa dobro, če ga uležijo vsaj 2 tedna. Če ne drugače naj bo v vakuumu. Spečeš na 55 stopinj notranje temperature in režeš prečno na tanke rezine. Lahko samo sol in poper, še bolje pa kaka marinada za čez noč. Svoj čas sem jemal v Mesariji Petrin, Zdaj vzamem, kjer vem da imajo dobro meso - največkrat domače in razrežem sam. Je pa res pomembno, da je očiščen vseh mren in da je pravilno spečen. Nekaj dela je, a dober nož skrajša zadevo. Se splača.....


dsc1428.jpg

oj hvala za pojansilo...sem že delal in je blo vrhunsko s tem da sem v coolhousu kupi samo ta lepi del :D...sem bil zdaj pri mesarju in sem dobil lepi kos...špeh dal stran mrene dol potegno že, s tem da ni tako debel.. ima okrog 2 cm...bomo vidli...zdaj ga bom dal v vakuum :D

s tem da sem jaz delal marinado iz soja zosa, veliko pora, riževega kisa in to samo za dve ure...bil je krasen...sedaj sem ga delal ze 3x ampak mi ga je zmanjkalo...zdaj bom pa naredil iz slovenskega mesa :D
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Oprosti twinman tole je pa že perverzija, se prjavim na kakšno gretje prnesem tud meso. Tole meji na zločin
wink-1.gif


Zanč sem se v roru spravu spečt welingtona, iz tri tedne na suho vležanega rostbeefa, morm rečt, da je bil k putr
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
A v Coolhousu je zmrznjen uležan?

nisem kupil zamrznjenega ampak vakumiranega...zgledal in jedel se je kot vležan...ampak je z kolikor se posmnim 19€ precej drag, glede na to da gre pri mesarju za 5€ vredn kos...
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Oprosti twinman tole je pa že perverzija, se prjavim na kakšno gretje prnesem tud meso. Tole meji na zločin
wink-1.gif


Zanč sem se v roru spravu spečt welingtona, iz tri tedne na suho vležanega rostbeefa, morm rečt, da je bil k putr

kaj si ga sam suho vležal? al kje si nabavo?
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ne nabavil sem ga v mesariji Žiga na prušnikovi, sem prosil, da mi ga Marjan uleži, teža cca 2,5 do 3 kile, peka 200 stopinj cca 50 minut, malo me je basal testo nisem mel naštudirano, v testu. Sliko napopam, ko se dokopljem do kompa, na tablci nimam slike
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Ne nabavil sem ga v mesariji Žiga na prušnikovi, sem prosil, da mi ga Marjan uleži, teža cca 2,5 do 3 kile, peka 200 stopinj cca 50 minut, malo me je basal testo nisem mel naštudirano, v testu. Sliko napopam, ko se dokopljem do kompa, na tablci nimam slike

jao kak sem lačn zdaj :D...prušnikova strela jasna...napiši še v LJ, ker jaz mam blizu do prušnikove v MB pa ni neke mesarije hahah

kr pripopaj sliko

tak je moj flank zgledal, sem ga sicer delal brez žara :D
2159474-meso.jpg
 

Priponke

  • 2159474-meso.jpg
    2159474-meso.jpg
    119,9 KB · Ogledi: 421

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Prušnkova, Ljubljana Šentvid, na žalost
2159483-image.jpg
 

Priponke

  • 2159483-image.jpg
    2159483-image.jpg
    108,7 KB · Ogledi: 380

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ne, not je rostbeef, pljučne mi je škoda za takele hece, ponavad jo kr surovo potamanimo, če pa jo grejem pa na odprtem grilu
 

vogel1

Fizikalc
6. sep 2007
234
32
28
In kolikšna naj bi bila temperatura notranjosti? ( na pultu opazil sondo termometer
cheer.gif
)
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
@vogel1: temperatura notranjosti je bila proble, zunanjost je že lepo porjavelq, notranjost pa je bila še hladna, nehal sem ko je imala 62 stopinj.

Killa pljučno če delam steake debeljina 3 prste, peka na blue 3min ena stran 2 min druga stran, znotraj taka barva kot je wellington, obvezen rest time cca 4 minute, kos pa je problematičen, če je srednji del enakomeren in skoraj enak pol bi pomoje šlosam časovno bi blo treba biti previden. Open fire ni problem, v vaših pokrovkarjih, pa nimam izkušenj. Pomoje je najbolje, da se enkrat dobimo pa mal potestiramo
wink-1.gif