Firewire 1394

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Iz osnovne plošče bi rad pripeljal firewire na sprednjo stran ohišja na PC-ju kjer je že pripravljena odprtina na ohišju zraven USB portov.
Imam pa težavo, ker nimam takšnega povezovalnega kabla. Zraven ohišja ni bil priložen, proizvajalec ohišij se je pa tudi izgovarjal, da tega nima na zalogi.
Potreboval bi "Internal 1394 - 6 pin female to 2x5 header connector female" vendar ga ne najdem v naših spletnih trgovinah. Ima mogoče kdo kakšno idejo kje to dobit!? Spraševal sem tudi v servisih vendar tega nimajo.
Zaželjeno bi bilo, da je kabel na tisti strani kjer pride na ohišje "zalomljen" za pravi kot!
grin1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
USB header tudi paše, samo pinout si dobro poglej na wikiju. Najbolje je, da na kakem ohišju flikneš kabel vstran pa je tvoj.
smile-1.gif

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Misliš tako, da bi malo improviziral .... 90° prikluček za firewire in potem nanj priključim navaden firewire nato pa po shemi priklučim na to USB header, ki gre na osnovno ploščo!?
Mogoče bi šlo!
smile-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Skoraj tako, samo na koncu si malo čudno napisal. Jaz sem hotel povedat, da lahko vzameš katerikoli kabel (USB ali FW) pa bi priključek moral pasat na header na plati, ostalo naprej pa zimproviziraš po svoje, kot rabiš.
smile-1.gif
S tem si poenostaviš delo, ker tak kabel dobiš v vsakem ohišju in ga na enem koncu samo predelaš v tisto, kar hočeš.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jaz pa se že pripravljam na temo "Čudne napake pri tem-pa-tem, kabel je doma narejen" ...
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Zato sem mu pa napisal, naj obvezno pogleda pinoute na wikiju. Za iskre pa najbrž ve, kdo je odgovoren.
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če ti ne dela sploh, to ni čudna napaka. Čudna je, če dobiš neko hecno malo napakico enkrat na dve uri, sicer pa kao dela.
OK, dovolj off...

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Trenutno so v eni spletni trgovini odgovoril, da ga lahko naročijo in, če dobim potrditev bom pač počakal drugače ga pa naredim.
Tistih 5 pinov bom pa že zlotal, če sem celo škatlo sestavil bom pa še to naredil.
wink-1.gif

Podobne teme