Firefoy 26 okno za prenos

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
Pa sej maš desno od iskalnika v desnem zgornjem kotu to okno - res pa da mal drugačno.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Tisto originalno okno je popolnoma neuporabno, no vsaj meni.
Veliko je uporabnikov, ki so se v verziji 25 uporabljali to staro okno za prenos, v 26 pa so jo popolnoma onemogocili in ti bodo veseli tega add on.

Sem pa nasel podatek, da bi naj v FF28 bilo zopet privzeto na voljo to okno.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
Neuporabno? A zato, ker je treba naredit 2 klika več (klik na omenjeno ikonco in Prikaži vse prenose), da prideš do tega, kar omenja uporabnik nad menoj?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ja, Ledenko ravno zato ker je potrebno naredit 2 klika več in če se spozabiš in zapreš firefox se prenosi zaključijo oz. jih prekine.
Pri tem oknu pa ko FF zapreš se prenos še vedno nadaljuje in to mi je najbolj pomembno kot tudi, da se ob začetku prenosa okno samodejno odpre.

Ona brezvezna puščica pa samo malo bliskne in to je to, ne veš koliko stvari prenašaš in koliko je končanih dokler ne klikneš na to presneto puščico.

Prej si preprosto vklopil browser.download.useToolkitUI na true in je bilo to to, tisti, ki je želel imeti samo opozorilo v puščici jo je imel, ostali smo pa aktivirali okno za prenos, sedaj so pa to privzeto onemogočili v FF.

FF mi je bil vedno všeč ravno zaradi tega, ker si si ga lahko priredil svojim željam, sedaj je pa vedno bolj podoben Chrome, le da je bolj počasen.

Če ti ta add on ni všeč ga ne uporabljal, temo sem odprl za tiste, ki bi želeli to okno in niso vedeli da obstaja ta add on.
Očitno jih pa veliko jamra zaradi tega okna, ker drugače ne vem zakaj bodo pri FF v verziji 28 ponovno omogočili to funkcijo.

@krava

Zakaj bi pritiskal ctrl+J, če pa sem navajen, da se mi ob začetku prenosa okno samodejno odpre in ta add on omogoča ravno to, pa še v orodni vrstici vidim koliko prenosov se še prenaša in koliko % je še do konca.
Ta prekleto okno od Knižnjice pa ti samo stoji v opravilni vrstici in jo moraš za vsako odpirat, da vidiš kako daleč so prenosi.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Jaz sicer nimam rad, da se okna sama odpirajo na vseh koncih. Veliko uporabljam tipkovnico in če me zanima prenos, kliknem Ctrl+J. Hkrati pa je vedno na voljo tudi zeleno polje spodaj v taskbaru, ki polni Firefoxov pravokotnik.

No, tako sem navajen in me to ne moti tako. Se pa strinjam s teboj, da te takšne stvari motijo - res ne vem, kam danes gledajo razvijalci programov, da nekatere stvari tako zamočijo. Da Win 8 sploh ne omenjam - pred časom sem na papir celo štel koliko več klikov ali premikov miške imam zaradi Win 8 (četudi sem skoraj 100% na desktop načinu, se vseeno kakšna reč zgodi v Metroju, ki je noro neroden na računalniku).