firefox - stran upočasnuje brskalnik

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
na več straneh se pojavi sporočilo, da stran upočasnuje brskalnik (nekaj takega). strani niso odprte po več dni recimo, kvečjemu par ur. firefox je najnovejši, naredil sem celo nov profil, a napaka ostaja. java/flash vtičniki so posodobljeni.
internet explorer 11 (win7) po drugi strani deluje normalno (res pa je, da ta nima te funkcije). firefox se upočasni in za nekaj časa zamrzne.
mašina ima i5 3xxx, 8gb in ssd. internet je 20/5.
v katero smer naj iščem težavo?

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
men se je danes posodobil na novo verzijo, pa skoraj na kero stran grem (brez - https) in se hočem prijavit mi zateži da ta stran ni varna. Če bolj posodabljajo slabši je.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.832
5.933
113
laser
FF ne teži brez veze, plaintext prijava dejansko ni varna, kot bi pošiljal svoje up. ime in geslo preko dopisnice.

ngc2392
Na katerih straneh se pojavlja tvoj problem ? Če prav razumem: imaš odprt FF in par strani, po nekaj časa začne FF jambrati da se stran ne odziva, kjer imaš na voljo zapri oz wait ?

Jave in adobe flasha v 99.9% ne potrebuješ, yt dela preko html5, ki ga FF podpira.
FF je 32 ali x64 (v RL 20-30% počasnejša od 32 bitne verzije) ) ?

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
ytbnd: v bistvu se pojavi tisti napis, da stran lahko upočasni delovanje brskalnika tako da verjetno je isto (oprosti, ne dogaja se meni, pač pa pri eni frendici), meni se je ta napis doslej pojavil le enkrat. njej pa se to pojavi cca večkrat dnevno na straneh kot recimo lidl (to se spomnim...)
glede flasha in jave bom pogledal, če sta stalno vklopljena (ja, vem, da se ju skoraj ne nuca...), morda je pa to fora. ff je 32-biten

sjtv: sorry, ff imam že od njegovega "dedka" naprej, pa me še ni razočaral. če je pa nekomu bolj pomembno to, da se njegov chrome zažene v 1.5466654 sekunde namesto v 1.6454543, je pa njegov problem
smile-1.gif
itak imam ff prižgan skoraj cel teden in tista sekunda mi pa res veliko pomeni...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
sjtv: sorry, ff imam že od njegovega "dedka" naprej, pa me še ni razočaral. če je pa nekomu bolj pomembno to, da se njegov chrome zažene v 1.5466654 sekunde namesto v 1.6454543, je pa njegov problem
smile-1.gif
itak imam ff prižgan skoraj cel teden in tista sekunda mi pa res veliko pomeni...

Jaz tudi. Sem, pa ne več. Enostavno požre preveč rama, je prepočasen. 30 odprtih tabov v operi vs FF ni primerjave ... Za odpiranje je tudi meni vseeno, so stvari po cel mesec odprte ...
Chrome je posatl podobna pi..arija.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
hja, pri vsej moji računalniški "naravi" jaz več kot 20 zavihkov ne sfolgam
smile-1.gif
ko imam enkrat poln ekran, pač začnem zapirati tiste, ki jih več ne potrebujem. običajno operiram z desetimi. in žal ne vidim nobene počasnosti. ali pa jo ne znam videti. ker tudi internet nimam na optiki, pa vseeno zadeve delujejo. trenutno z desetimi zavihki žre slab 1gb rama (program pa že kakšen teden laufa...).

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
laser
FF ne teži brez veze, plaintext prijava dejansko ni varna, kot bi pošiljal svoje up. ime in geslo preko dopisnice.

Zakaj pa chrome ne jamra, plus tega je chrome dost lažji (glede uporabe pomnilnika). Pred nekaj dnevi sem mel odprta 2 zavihka in mi je nabil 600 MB pomnilnika je pa tud že več nucal, tako da mi je windows že kar nekajkrat zajamral da je z pomnilnikom out of memory, kar se pri chromu to ne dogaja. Kot opažam kolkor bolj posodabljajo tolk mi več žre RAM-a. Skratka dolg ga že uporabljam in mi je bil zmerom boljš kot chrome sedaj pa zgleda da ga bo treba opustit