Firefox se zelo počasi odziva

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Hello,

zadnje dni mi FF na službenem računalniku povzroča kar nekaj težav, in sicer ob kliku na razne povezave ta klik dojame šele po kakšni sekundi, ko pišem post mi črke zaostajajo, očasno kurzor kar sam preskoči in potem pišem kar nekje sredi stavka, ko brišem tudi šele naknadno ugotovi, da pritiskam na backspace. Kot vem so prejšnji teden nekaj z javo počeli in je morda v tem problem. če ff na novo inštaliram ali lahko na kakšen način že prej shranim vse bookmarke in jih potem uvozim nazaj?

Doma pa mi FF vsakič ko ga zaprem in potem čez nekaj časa zopet hočem odpret napiše, da proces že teče itd. in potem moram proces ustavit v upravitelju opravil in ga lahko odprem šele nato.

Kako tole popravim? Hvala za pomoč.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
če ff na novo inštaliram ali lahko na kakšen način že prej shranim vse bookmarke in jih potem uvozim nazaj?
Za tole uporabi MozBackup
zmaga.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Doma pa mi FF vsakič ko ga zaprem in potem čez nekaj časa zopet hočem odpret napiše, da proces že teče itd. in potem moram proces ustavit v upravitelju opravil in ga lahko odprem šele nato.

Kako tole popravim? Hvala za pomoč.

Pocakaj drugic, da se do konca ugasne (se bo sam) in ga sele potem zazeni. Pri meni traja razlicno dolgo, da se ugasne, odvisno od stevila odprtih strani in vsebine, ki so jo strani prikazovale.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Za bookmarke je boljši xmarks. Če hočeš si zapomni tudi shranjena gesla. Dodatni plus je pa tudi, da lahko imaš sinhronizirane bookmarke tudi z ostalimi browserji.

Jaz ga uporabljam na Win, OSX in linuxu, na FF in Chrome. Povsod imam dostop do vseh svojih bookmarkov. Če bi mi že slučajno FF kaj sral, enostavno pobrišem kompletni dir Mozilla v AppData in FF lepo kreira novega, čistega.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Po moje ti kak plugin zabluzi. To da se ti proces ne zaključi je ponavadi posledica tega, da se program zaciklja. Ponavadi se to zgodi, če ti aplikacija zmrzne, potem jo pa zapreč s klikom na x. S tem se ne zaključi proces, ampak samo zapre okno. Proces pa še vedno teče, ker se seveda ne odziva in ga je treba ročno ustaviti.

Moj nasvet je, da narediš backup tistih podatkov, ki jih nočeš izgubiti (bookmarki, certifikati, ...), potem pa pobriše kompletni profil. Dir. C:\Documents and Settings\[uporabniško_ime]\Application Data\Mozilla . Oz bolje je, da ga preimenuješ, da se lahko kasneje vrneš nazaj, če si kaj pozabil shraniti. FF bo ob naslednjem zagonu kreiral novega in imel boš čisto instalacijo.