firefox in certifikati

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Naložil sem si novo mozillo firefox in imam windowse 7, ampak ne morem pa si uštimat spletne banke s sigenco certifikatom. Ali ima kdo še take težave in če ste jih imeli, kako ste jih rešili. Na IE mi dela normalno....pomoč....hvala

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Ko uvažam, ga lahko izberem, ampak potem ko stisnem za odpreti, mi enostavno vse skupaj zapre in mi ne javi nobene napake ali kar koli drugo...v bistu, kot da se nebi nič zgodilo

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
310
7
18
Citat:
Uporabnik Antonio pravi:
Ko uvažam, ga lahko izberem, ampak potem ko stisnem za odpreti, mi enostavno vse skupaj zapre in mi ne javi nobene napake ali kar koli drugo...v bistu, kot da se nebi nič zgodilo

Ali so potrdila, ki jih želiš prenesti v FF "exportabilna"?
Te vpraša za geslo?
Ali si pregledal seznam potrdil, morda so notri, kljub temu, da se FF zapre?
Poskusi s kakšnim drugim potrdilom, če ga lahko uvoziš.
Iz kje uvažaš - iz pametne kartice?

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Uvažam isti certifikat, kot sem ga v IE, ampak tukaj ne gre....tudi po geslu me ne vpraša, ker se mi prej zapre vse skupaj in ga ne vloži. Sem vse pregledal. Mogoče bi moral probati vršti dol Firefox in probati še enkrat ga naložiti, ker drugega takega potrdila nimam, da bi ga probal.
Če pa ne bo ratalo, bom pa imel tako, da bom IE uporabljal za banko, Firefox pa za vse ostalo. Sem pa dal Firefox samo zato gor, k se mi IE ustavi in se ne odziva. In to zelo pogosto. Še posebno če imam odprtih več zavihkov. Če ma pa kdo še kako drugo idejo, pa prosim...

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
310
7
18
Za verzijo FF 3.6 ne vem, so pa potrdila vsekakor delala v 3.5
Lahko si testna potrdila kreiraš recimo z Abylon Selfcert-om in jih potem poskusiš uvoziti.

Lahko pa ponovno namestiš FF in morda bo potem OK.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
eej kolk jst vem da z IE dela normalno...z firefoxom ne dela...tudi E-uprava dela IE normalno z firefoxom pa ne dela...tko da mora biti v tem težava!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
ksz

da pristavim svoj piskrček - dobil sem sporočilo, da mi kmalu preteče cert izdan s strani sigen-ca. In gremo na zahtevek za novega, ki ni uspel, ker rabiš namestit dodatek za podpisovanje proXSign. Ki mi uspešno krešira FF 3.6.

In grem ponovit vajo v IE8, ampak tam nimam certifikata. In ga izvozim iz FF in uvozim v IE in potem končno oddam zahtevek.

In še vprašanje (končno): nekje sem prebral, da ima W7 centralno skladišče teh certifikatov. Da jih ne rabiš inštalirat v vsak program posebej. Je to res in kako stvari spravit na eno mesto?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Enak problem. Sem preklel SIGEN po dolgem in počez. Nadaljni postopek je bil enak kot pri tebi
smirk-1.gif
.

start / run / odtipkaš "mmc" (brez narekovajev)

Daš add snapin in izbereš certificates. Potrdiš.

Odpre se ti zbirka vseh certifikatov, tvoji so v mapi "personal" (SIGEN, EFS...).

Da bi pa Firefox dostopal do te centralne zbirke, pa prvič slišim...
confused-1.gif
Jaz vem samo za IE in Encrypted File System, da uporabljata to.

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Vsi windowsi imajo centralni cert store. Osebnega urejaš preko IE-ja, lahko pa tudi tako, kot je Jernej napisal. V obeh primerih delaš z istimi certifikati.

Firefox ima pa svoj cert store in ne uporablja tistega od windowsev.