Firefox 6.0

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
na firefoxu se mi je neki naložil oz. ne vem kako bi to temu reku, privzeta prva stran so neki facemods.com, sem že probal u win7 naštela da bi bla nasazj google.si pa se sploh ne da, vsakič ko zaženem firefox se mi odpre home page facemoods.com. Sem že gledal med dodaj/odstrani programe če je kaj notri pa tud ne, na novo sem inštaliral firefox pa je zadeva ista. ima kdo kak predlog?

krengorenc

Pripravnik
12. jul 2011
136
0
16
Vidim, da nekateri nameščate že firefox 6. Jaz še vedno uporabljam 3 (posodobitev 3,62), saj mi pri 5 še vedno ne dela komponenta za podpisovanje. Mi lahko kdo pove zakaj? Poskusil vse živo!
evil.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik krengorenc pravi:
Vidim, da nekateri nameščate že firefox 6. Jaz še vedno uporabljam 3 (posodobitev 3,62), saj mi pri 5 še vedno ne dela komponenta za podpisovanje. Mi lahko kdo pove zakaj? Poskusil vse živo!
evil.gif

Večino nekompatibilnih dodatkov dejansko deluje tudi na novih verzijah, namestitev pa ne uspe samo zaradi omejitev v konfiguracijski datoteki, kjer je določena maksimalna verzija brskalnika.

Workaround:
1. prenos dodatka na disk (.xpi datoteka)
2. open with 7-zip (verjetno bo deloval tudi katerikoli drug ZIP program)
3. znotraj odprtega arhiva v 7-zip daš desni klik na datoteko instal.rdf in izbereš Edit
4. najdeš besedilo em:maxVersion="<neka verzija>" in ga spremeniš na recimo em:maxVersion="999.*"
5. shraniš datoteko in zapreš 7-zip (postopek lahko še 1x ponoviš da preveriš, ali je datoteka res bila spremenjena)
6. inštaliraš dodatek

Z odstranitvijo omejitve glede maksimalne verzije bo dodatek šlo namestiti, ni pa garancije da bo dejansko delal.

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Meni pa zamrzuje pri ogledih youtuube psonetkov, 24ur,gmail... Tudi pri recimo pisanju na forum ne naredi razmaka ampak piše skupaj oz ga naredi z zamikom. Sem odstranil flash player in ga ponovno naložil vendar ne pomaga. Kakšen nasvet?