Firefox 3,6 - youtube pravi naj upgradam

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
tudi jaz imam problem z Firefox
frown-1.gif

imam verzijo 3.6 (v helpu piše), ko grem na Youtube mi pa pravi, da ne morem nič ker imam staro verzijo in naj nadgradim na 3.6
confused-1.gif

pa še nekej me zanima...ali se da prenest samo gesla, bookmarkse in certifikate al je ob formatu treba nosit celo mapo (Mozilla) sabo?

Nazadnje uredil moderator:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
tudi jaz imam problem z Firefox
frown-1.gif

imam verzijo 3.6 (v helpu piše), ko grem na Youtube mi pa pravi, da ne morem nič ker imam staro verzijo in naj nadgradim na 3.6
confused-1.gif
Ne verjamem, daj sliko.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
v naslovno vrstico vtipkaj about:config (enter)
pol pa v polje "Filter" useragent

Kaj se pojavi kot vrednost za general.useragent.extra.firefox ?
Moralo bi biti Firefox/3.6
Če ni, popravi. (desni klik in "Reset")

Če je, pa povej, pa gremo dalje...

Nazadnje urejeno:

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Kaj ne moreš več gledat filmov? Ker sam uporabljam FF 2.0 in kljub opozorilu vse dela.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
Meni ga je isto youtube nekaj sral. Sicer imam opera, ampak problem sem rešil z brisanjem youtube-ovih cookijev

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik kebab pravi:
Kaj ne moreš več gledat filmov? Ker sam uporabljam FF 2.0 in kljub opozorilu vse dela.

Tisto opozorilo ne pomeni, da ne mores vec gledati filmov, ampak da je lastnik Youtuba presodil, da je brskalnik prevec star, da bi zmogel uporabljati nevemkaksno novo funkcionalnost in da to pac ne bo delalo.

Sem z IE6 naletel na to opozorilo, pa se da filme normalno gledati, tako da ne vem kaj naj bi bilo tisto dodatno, kar ne deluje, tako mocno me pa tudi ni zanimalo, da bi raziskoval, ker filmi delajo (za to je Youtube, kajne ?
smile-1.gif
)..

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Youtube te dni ukinja podporo za IE6.

To sporočilo pa prikaže, ker očitno FF napačno prepozna. Poglej kako je nastavljen user agent, kot je že stein napisal.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
To vem, sprasujem pa kaj so tiste "dodatne storitve" ki naj be bi vec delale, saj kolikor sem imel priloznost videti, filmi normalno delajo, cel Youtube se pa obnasa enako kot prej (nobena funkcija ni izginila). Edina razlika je bilo tisto opozorilo.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Kaj se pojavi kot vrednost za general.useragent.extra.firefox ?
Moralo bi biti Firefox/3.6
Če ni, popravi. (desni klik in "Reset")

bilo je 2.0, sem dal reset in zdej DELAAA
cheer.gif

hvala!
nahrung002.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ne gre se za dodatne storitve. IE6 je star 9 let, v tem času so spletne tehnologije zelo napredovale. Razvoj za IE6 je praktično sam svoj svet. Stvari, ki delajo na vseh ostalih browserjih, ne delajo na IE, ali pa še slabše, delajo malo drugače. Podpora IE6 je pri razvoju strani zelo velik dodatni strošek. Samo zato ker folk noše nadgraditi XP-jev ali vsaj iti na novejšo verzijo IE. Google je prvi od večjih strani, ki se je odločil, da bo podporo IE6 ukinil. To pomeni, da ko bodo nameščali nove popravke strani, za te ne bodo garantirali, da bodo deloval v IE6. V praksi to pomeni, da bo stran v IE6 s časom vedno bolj porušena oblikovno. Ali pa določene stvari ne bodo delovale tako kot v drugih brskalnikih, ali pa sploh ne. Tu ne gre za kake posebne funkcionalnosti, ampak za osnovne (meniji, postavitev strani, razmiki med elementi, ...)

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Mene pa zanima zakaj mi v času, ko imam odprt Firefox, zelo pogosto nabije proces SVChost na 100% CPU in potem mi računalnik tako zelo zmrzuje, da včasih enostavno tudi po kakšno minuto ne morem premakniti ničesar.

Je cel sistem treba naložiti na novo ali je vzrok kje drugje mora v Bitdefenderju?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Poglej v Task Manager kateri servis je ta, ki nabija.
Če imaš Windows XP, uporabi Process Explorer.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Pod svchost se izvaja en windows service. Če se to dogaja ko brskaš po internetu, je to skoraj 100% antivirus.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Poglej v Task Manager kateri servis je ta, ki nabija.
Če imaš Windows XP, uporabi Process Explorer.

Tega se sicer ne da videti v Task Managerju (napise pac svchost.exe, kaj pa to je, pa ugotavljaj sam ...), da se pa videti z ukazom

tasklist /svc

katerega vpises v ukazno okno (command prompt).

Kako to naredis ko racunalnik prakticno cisto zmrzne (CPU zaseden 100%) ? Dobro vprasanje ... Ne naredis
frown-1.gif

Identificiraj PID tistega svchost.exe, ki pocne take zlobnosti, ter prej ali potem pozeni tasklist /svc, da vidis katera storitev ali storitve tece(jo) pod ravno tisto instanco svchost.exe, potem pa jih po preudarku ugasaj.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Na 100% mi nabije SVChost, za katerega mi v Process XP napiše Generic host proces win32 Services.

To se dogaja kar naprej po kakšne pol minute.
Pri Cromu in IEju, je občutno boljše ampak mi nista tako všeč kot FF.

Če izklopim Bitdefender antivirus in še njegov požarni zid pa ti problemi izginejo ampak brez AV programa pa tudi ne morem biti.

Računalnik ni odličen ampak za normalno uporabo interneta bi moral pa procesor Sempron 3400+ ter 3GB rama biti čez glavo dovolj.

Za Bitdefender imam občutek, da je odličen AV program in me prav zanima kaj naj naložim namesto njega, da bo približno na tem nivoju, vendar mi ne bo blokiral računalnika?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Bitdefender je res odličen program. Prav prejšnji teden je vse Windows fajle in samega sebe proglasil za viruse in zmetal v karanteno. Toliko virusov najbrž res še ni našel noben AV program
bonk.gif

Priporočam ti Microsoftov Essential Security. Neopazen in zelo efektiven

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tam daj desni klik na proces pa Properties, pa ti pol tam piše šifro servisa.
898362-props.PNG

Priponke

• 898362-props.PNG
    898362-props.PNG
    462,6 KB · Ogledi: 178