finger food

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Kaj pripravit za domačo žurko pa da niso kanapeji ali pa kaki mali sendviči, pa da ni preveč komplicirano pripravit? Mini pice al kaj takega da je tudi mal zabavno ???
confused-1.gif
Če je že kdo kaj eksperimentiral????

Aja vidla sem neke okrašene kolačke na palčkah, ne vem kako se temu reče...če ima kdo kak link???

majč

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Zakaj delat hrano, ki potem niti ne veš kako bi jo pojedo? Je to zato, da daš na mizo. potem pa noben noče vzet, ker ne ve kako bi v usta dal?

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
rolleyes-1.gif
Ne zato ker k piru paše še kaj slanega za tipe, za punce pa kaj sladkega. Pa zato se imenuje finger food da lahko na izi vzameš iz krožnika ne da se ti vse strese nekam an.

majč

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
K piru pašejo preste, male in velike. Za punce pa spečeš neko pecivo, http://www.kulinarika.net/recepti/14851/sladice/pecivo-s-kislo-smetano-in-orehi/ recimo, maš dokaj hitro narejeno. Pa vsak ve kako v usta spravit, ker pri tistem tvojem kornetu jaz ne vem kako bi v usta dal. Lahko pa narediš toast, prvo zmešaš kislo smetano z koščki klobase (pizza šunka ali po želji) in koščki sira (ki se topi), toaste narežeš na trikotnike, namažeš in daš pečt. To dela moja in so bolši kot kanapeji.

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Lahko pa narediš toast, prvo zmešaš kislo smetano z koščki klobase (pizza šunka ali po želji) in koščki sira (ki se topi), toaste narežeš na trikotnike, namažeš in daš pečt. To dela moja in so bolši kot kanapeji.

Ja no naprimer neki takega.
zmaga.gif

majč

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Mah Majč, kwa se matraš, odojka pa je, pol ga pa na mejhne koščke pa si zmagala. Lohk se poigraš pa ga daš nafilat pa spečt, brez kosti. Kaj pa je za eno fest košutko en odojk

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Jaz bi pa mal arabskega finger fooda postregla. Recimo humus, babaganuš, falafle, tabule, marinirane olive, mandlje, idej nebroj. Malo poguglaj,....

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
tramezzini

na grisini palčke ovij pršut + sir

narediš pica mafine

na okrog obrnjenem modelu za mafine spečeš košarice, ki jih napolniš s kakšnim namazom (paziš, da niso pregloboke), možna tudi sladka varianta, krema + sadje,....

sladki zobotrebci pripravi jih en dan prej.

tvoja sladica na palčki.... misliš cake popse? narediš iz razdrobljenega biskvita, ali pa kupiš aparat, v katerem spečeš kroglice.

na okrogle krekerje daš košček sira in košček zelenjave ali nekaj mesnega

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Cake pops ja to je to kar sem iskala. Thanks. Kot vidim je fora v tem da mora biti biskvitna masa mrzla da se cokoladni obliv cim prej strdi. Samo z okrasevanjem je pomoje ful packanja. A mogoce ves kje se da dobit te perlice in okraske za na cake popse? Une palcke sem kupila v mercu.

majc

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ti okraski so brezveze.
Jaz sem naredil tako, da sem maso razdelil na tri dele, tudi sir je treba ohladit. Fajn je tudi po vmesnih fazah dat v hladilnik za kako uro ali dve. Palčke pomoči v stopljeno čokolado, natakneš kroglico in v hladilnik.
V prvi del marelično marmelado in kakav, potopiš v temno kuverturo povaljaš v temnih čoko mrvicah - okus sacher
V drugi del dve žlici nutele, potopiš v lešnikovo kuverturo, povalaš v grobo zmletih praženih lešnikih - ferero roche
V tretji del samo cream cheese sladkor in mandljevo aromo, bela kuvertura, povaljaš v kokosovi moki - okus rafaello

Vse ostalo je po mojem sicer lepo videt, vendar čisto preveč osladno.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
namesto cake popse naredi meat popse
tongue-1.gif

namesto preliva, pa omake iz sira, nacho sira, zaviješih lahko še v slanino...
tongue-1.gif