Finančni produkt zavarovanje + varčevanje

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Za otroka bi rad do njegovega 18 leta našparal nekaj denarja (npr. 30 EUR mesečno). Zdaj pa gruntam ali vzeti še ŽZ zraven ali samo varčevanje? Načeloma bi bilo fajn biti zavarovan, če se mi kaj zgodi, ker imam večjo plačo kot moja draga...in da bo vsaj malo preskrbljena. Po drugi strani tehtam, ali razliko morda raje naložiti v varčevanje in več privarčevati.

Kakšna ideja? Varčevanje + zavarovanje ali samo varčevanje? In Kateri produkt bi bil najbolj primeren?

Sprejemljiva stopnja tveganja - nizka.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Hvala. Ni se, enkrat konec leta.
smile-1.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Pri vecina zavarovalnic bos za sestevek vseh vplacanih premij v 25 letih zavarovan. Torej cca 9000 eur za smrt in hujse bolezni. Od teh 30 eur ti bo na celotno zavarovalno dobo slo 5 - 7 eur za stroske (15 - 20 % recimo da imas stroska z zavarovanjem ). Tako varianto ponujajo pa vse zavarovalnice.

Nared pri Triglavu evo
cheer.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Za otroka bi rad do njegovega 18 leta našparal nekaj denarja (npr. 30 EUR mesečno). Zdaj pa gruntam ali vzeti še ŽZ zraven ali samo varčevanje? Načeloma bi bilo fajn biti zavarovan, če se mi kaj zgodi, ker imam večjo plačo kot moja draga...in da bo vsaj malo preskrbljena. Po drugi strani tehtam, ali razliko morda raje naložiti v varčevanje in več privarčevati.

Kakšna ideja? Varčevanje + zavarovanje ali samo varčevanje? In Kateri produkt bi bil najbolj primeren?

Sprejemljiva stopnja tveganja - nizka.

lepo nabasi v stunf in sparaj, al pa preko kake babice sparaj, pa ga zavaruj posebej, ker ko bo socialka izračunavala višino plačila vrtca, otrkega dodatka ipd, ti bodo to šteli v osnovo...tak da varčvevanje na banki oziroma zavarovalnici no go

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
to je to, kolegica je rekla da vsakic ko dobi tamala kak gnar od koga ji gre kupit zlato
grin1.gif

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Jaz sem se odločil tako, da varčujem po svoje (ne v neki shemi mesečnega vplačevanja s (pre)visoko maržo), zavaroval sem se pa samo rizično življenjsko. cca 1 EUR mesečna premija za izplačilo 5.000 EUR v primeru smrti/invalidnosti (seveda imam sklenjen večkratnik tega, ampak celotna vsota niti ni važna za to debato). Premija je predvsem odvisna od zavarovančeve starosti, zavarovalne vsote, trajanja zavarovanja...
Jaz sem ocenil, kako visoko zavarovanje rabi moja družina, da bo zgurala, če se mi kaj zgodi. Potem sem dobil več ponudb zavarovalnic, na koncu sem vzel pri Wiener-S. Prva je imela podobne premije, ampak se meni tak "kavbojski butik" (moje mnenje) zdi prerizičen. Najrajši bi pri Triglavu, ker imam z njimi same dobre izkušnje, ampak res niso bili konkurenčni. Morda pa zdaj so?

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Trdis da je kritje za primer nezgodne smrti in invalidnost odvina od zavarovalne dobe in starosti?

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Trdim tisto, kar sem napisal.
Najbolje, da si še enkrat prebereš.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.403
4.976
113
Riziko zavarovanje je v osnovi za primer naravne smrti na to vpliva po novem samo še starost zavarovanca in pa
lahko tudi poklic, le je bolj rizičen.

Nezgodna smrt in/ali invalidnost se potem priključi, na to premijo pa vplivajo samo poklic ali pa športne dejavnosti,
seveda če so bolj rizične.

Kar se tiče varčevanja za otroka, je boljš kot štunf ali banka še vedno klasično ŽZ, do tega podatka CSD nima dostopa,
razen če jim sam posreduješ to...

Marsikdo hoče še kaj dodatno za otroka sklepat, sam pa še zase nima stvari ustrezno prirejenih, tako da je najbolje pregledat obstoječa zavarovanja in ugotovit kaj res ustrza in kej mogoče ne, no sam si že rekel da imaš to urejeno, ampak vedno se najde še kaj kar se lahko izboljša.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ok.

Pises mal cez palc, mal po svoje. Toliko da se ve, da se al lazes al pa nimas razcisceno kaj kam paše.

lp
m