Filter kabine - notranji

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Eni avtomobili (npr. MB W203) imajo na dveh mestih filter kabine. En je postavljen pri motorju (zunaj), drugi pa notri v armaturki (spodaj pod predalom pri sovozniku).
Zunanji filter je nekako logično zakaj je. Kako pogosto se ga menja, tudi ni problem najti podatka.

Večja neznanka mi je notranji?

Zna kdo več povedat zakaj se uporablja in koliko pogosto se to menja?

tony

Guru
23. jul 2007
9.673
1.487
113
Pojma nimam, če je to res. Preveri v živo.
zmaga.gif

Običajno se pri sovoznikovem predalu zajema notranji zrak kabine, če imaš vklopljeno kroženje notranjega zraka.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Pojma nimam, če je to res. Preveri v živo.
zmaga.gif

Običajno se pri sovoznikovem predalu zajema notranji zrak kabine, če imaš vklopljeno kroženje notranjega zraka.

veliko avtomobilov filtrira samo zajem zraka od zunaj, notranje krozenje zraka ni filtrirano ...

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Moj je po dobrega pol leta neuporabno zapacan. Baje je zaradi tega crknil tudi nek upor za ventilacijo. megane '07

Menjaj, če ne veš kdaj je bil nazadnje
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst oba vedno menjam ob rednem servisu (na cca 12kkm). ko ga vidiš, te prime, da bi ga vsak mesec menjal:/

corsol

Guru
11. mar 2010
3.013
978
113
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Eni avtomobili (npr. MB W203) imajo na dveh mestih filter kabine. En je postavljen pri motorju (zunaj), drugi pa notri v armaturki (spodaj pod predalom pri sovozniku).
Zunanji filter je nekako logično zakaj je. Kako pogosto se ga menja, tudi ni problem najti podatka.

Večja neznanka mi je notranji?

Zna kdo več povedat zakaj se uporablja in koliko pogosto se to menja?

Kabinski filter je 1.
Kolikor vem ima W203 filter pri motorju(nad baterijo, pred ventilatorjem ), v kabini pod predalom(za ventilatorjem) pa ga ima W204.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Če sem prav razbral, imajo nekateri modeli dodatni filter iz aktivnega oglja. In ta se nahaja v notranjosti kabine pred sovoznikovim sedežem - klik

Spisek vseh filtrov je tule, kar sem našel se vsi kabinski nahajajo v motornem prostoru, z izjemo zgoraj omenjenega.

I

Izbrisan uporabnik 474

Aktivni filter je imel recimo Hyunadi Trajet (letnik 2000). In se je celo samodejno aktiviral, ko je zazsnla poslabšano kakovost zunanjega zraka (tuneli, ali vožnja za tovornjakom ali kakšno drugo nesnago).

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Mah ja, tudi W203 je imel v opremi na razpolago dve klimi osnovno in napredno. pri napredni si imel veliko funkcij, med drugimi tudi to, da ti je zaznal povečano koncentracijo prašnih delcev in ti je zato avtomatsko prižgal notranje kroženje zraka, če ne celo preusmeril kroženje zraka skozi notranji kabinski filter. To moram še preverit.

Če se kdo spozna na ta model, se priporočam za pomoč, da vem če je sploh v funkciji ta filter.

Za zunanjega vem (ob akumulatorju) in ga bom tudi zamenjal (cena sitnica). Notranji pa je dražji (cca 60€, dva kom), pa bi se rad prej prepričal,da ne menjam brezveze.