Filmski omnibusi

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
Zame ena najljubših zvrsti. Mi lahko predlagate še kakšen naslov? Tole je že pogledano:
Night on earth
Coffee and cigarettes
Tokyo
New York Stories
Paris j'taime
New York I love you
L'Amore in Città
Zgodbe iz zlate dobe

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
nazadnje gledano:

Night on earth - ta film itak zmaga (pa saj so skoraj vsi Jarmusch-ovi filmi omnibusi)
Love actually - (eden redkih romantičnih filmov, ki so mi bili gledljivi)
The edge of heaven - me ni najbolj navdušil

Se bom še katerega spomnil, pa napišem.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Potem so tu notri filmi od Tarantina? Pulp Fiction itd.

Noč na zemlji je pa klasika ja!
cheer.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Več zgodb v filmu.

- Lahko se prepletajo (ponavadi se šele na koncu)
- Lahko je "lokacija" ista (različne zgodbe različnih ljudi, ki se nevede srečujejo - vemo samo mi recimo)
- Lahko je lokacija povsem različna, ampak ljudi povezujejo isti/enaki "dogodek/dogodki"
- Lahko je lokacija različna, dogodki različni, ampak zgodbe povezuje nekaj povsem drugega.
.
.
.

Sem se spomnil še enega, tega sem gledal celo v kinu.
Babel (Babilon)

Dober film.

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Potem so tu notri filmi od Tarantina? Pulp Fiction itd.

Ne, je preveč povezana zgodba, je bolj film, ki se ne drži časovnega razvoja, ampak skače iz enega obdobja v drugega.

Babel in Crash pa si moram ogledati.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Pulp fiction je bolj tak kot Lock stock itd.

Je tudi neke vrste omnibus. Razen če sem se zmotil zgoraj pri definiciji: prva alineja. Tudi jaz nevem točno.

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
Saj je kar komplicirano določit kaj je omnibus in kaj ni. Sam sem si nekako ustvaril definicijo da je omnibus film, kjer si lahko ogledaš posamezni odsek filma, ki je neka zaključena celota brez navezave na preostanek filma. Recimo kot v Night on earth si ogledaš samo finski del pa ti je vse jasno. Pri filmih kot je Love actually pa tega ni možno storiti, zgodba preveč sloni na ostalih zgodbah, zato jih tudi ne smatram kot omnibus.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.742
113
memento je ena zgodba, a prikazana v rikverc po odsekih, nic drugega, vseeno hud film ki te izmozga :D