filezilla command line

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
IDEJA:
S command-line toolom se preko TSL enkriptirane povezave povezat na web server in gor skopirat en file.

Poskušam takole:

V filezilla imam shranjen profil za website z imenom "hcc" in vklopljeno TSL enkripcijo.
Prvič ko sem se povezal sem moral potrditi z "OK" da so ql certifikati... zdaj pa je to shranjeno v profil "hcc".

Če v command line vpišem:
filezilla --site="0/hcc"

Se požene FileZilla in se avtomatsko poveže na ta site.
Bistveno mi je tole: TLS/SSL connection established

Zdaj bi pa moral še nekak dosečt, da bi preko command line-a skopiral file in zaprl filezilla.

HELP!

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Iščem command line tool, ki omogoča navadno ftp povezavo s "TLS explicit encryption". (Samo ta varen način godaddy omogoča)
Zdajle testiram WinScp, ki to ima. Bistveno je da tool sam naredi potreben certfikat, ker jaz ga nimam.
WinScp in FileZilla ga naredita in shranita v profil. Rabim samo še preko command line-a uporabit ta profil za upload fajla ob določeni uri...

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.140
113
Ker je vmes filezila verjetno gre za windows sistem kot klient, kaj je na drugi strani (*nix sistem)?

V osnovi ko imas izmenjane kljuce lahko kličeš scp brez prijave. Če filezilla omogoca scp komando (oz. podobno komando) potem pac izvede samo tisto.

Na vsakem *nix imas sicer stvar enostavno z uporabo komande "scp".

Torej primer kopiranja:
Koda:
scp moj_lokalni_fajl.txt user@server.si:/home/user

Pod windowsi te kommande ni, je pa kolikor vidim izpod rok avtorjev puttya tudi PSCP ki omgooca tocno izvajanje tega kar je zgoraj omenjeno.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
S Filezillo pomoje ne bo šlo, ker je precej slab v command line-u.
Jaz sem svoje čase uporabljal kar Windowsov FTP ukaz, samo ne vem, če ima kaj podpore za enkripcijo.
Programe sicer lahko zapiraš z Windowsovim taskkill ukazom.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Windowsov ftp ne podpira TLS.

Mi je pa zdaj ratalo z WinScp.
zmaga.gif

Najprej sem pognal winscp win aplikacijo, naredil profil in vključil "tls explicit encryption".
Ko sem se prvič skonektal je zgenerial ključ v stilu : xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx

Potem sem pa naredil skripto scp.txt ki vsebuje tole:

option batch abort
option confirm off
open ftp://username:pass@hostname -hostkey="xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx"
cd /api
put d:\gapi\log.txt
close
exit

In jo poklical takole:
winscp.exe /console /script=scp.txt

Dela kot šus.
cheer.gif

V mojem primeru je bilo bistveno da nisem dal sftp:// ampak ftp://, ker s sftp ni delalo.