File sharing med XP in win 7

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
OK zadeva je sledeca. Nikakor mi ne uspe povezati novega runalnika z win7 v omrezje kjer sta 2 racinalnika z XPji. Racunalnika z XPji se med sabo lepo vidita in share-am datoteke in printerje ze dlje casa brez problemov. Racunalnika z win7 pa mi nikakor ne uspe povezati. V omrezju vidim oba sosednja racunalnika vendar ob povezavi nanj mi javi "Windows ne more dostopati do \\xxxxx. Koda napake 0x80070035. Omrezne poti ni mogoce najti." Sem poizkusil vec resitev ki jih najde google, ampak brez uspeha. Je kak trik? Ker ze obupujem nad temi win7!

Hvala in LP

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A je tok težko v googla vpisati 0x80070035? In dobiš malo morje nasvetov kako se zadeve rešiti?
V glavnem, na sedmici moraš vklopiti network discovery na domain in home profilu ter file and printer sharing. Omrežje mora biti definirano kot home ali work, ne pa kot public. Če imaš kakšen 3rd party firewall moraš poskrbeti, da imaš odprte porte TCP 135, 137-139 in 445

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
A je tok tezko natancno prebrat prvi post? Sem napisal da nobena od googlovih resitev ne pomaga. Discovery domain imam vklopljeno, printer sharing enako. Omrezje je definirano kot home, firewall izklopljen. In javlja napako, da ne najde poti. Zato sem pa napisal ce je kak trik, ki ga ne poznam?

LP

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Mogoče onemogoči SMB2 na Window 7, ker XP to ne podpira.

Run "regedit" on Windows Server 2008 based computer.
Expand and locate the sub tree as follows.

HKLM\System\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters

Add a new REG_DWORD key with the name of "Smb2" (without quotation mark)

Value name: Smb2
Value type: REG_DWORD
0 = disabled
1 = enabled

Set the value to 0 to disable SMB 2.0, or set it to 1 to re-enable SMB 2.0.
Reboot the server.

http://www.petri.co.il/how-to-disable-smb-2-on-windows-vista-or-server-2008.htm#

LP, A