File Cloud možnosti

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Torej...trenutno uporabljam Sugarsync (plačljivo možnost 100GB), ki ima meni nepogrešljivo možnost da lahko na disku sam izbereš folderje in jih označiš kot sync folderje. Se pravi, da ni potrebno spreminjati direktorijske strukture in folderje premikati v poseben namenski folder (recimo tako kot Dropbox).

Je pa res da je Sugarsync dokaj drag in me zanima, če kdo slučajno pozna kakšno cenejšo alternativo, ki bi isto omogočala nespremenjeno direktorijsko strukturo?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Own cloud to omogoča. Pa še namestiš ga lahko na svoj strežnik in je free. Se pravi da plačaš samo histing spletne strani, če že nimaš doma na drugi mašini.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Bitcasa ima možnost, da izbereš mape, ki jih sinhronizira, pa še neomejen prostor je in free:
http://www.bitcasa.com/

Mene osebno moti, da nima limitiranja uploada, vendar kot sem bral na njihovem uradnem forumu, so oni sami rekli, da delajo na tem

Nazadnje urejeno:

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Bitcasa ima možnost, da izbereš mape, ki jih sinhronizira, pa še neomejen prostor je in free:
http://www.bitcasa.com/

Mene osebno moti, da nima limitiranja uploada, vendar kot sem bral na njihovem uradnem forumu, so oni sami rekli, da delajo na tem

Neomejen prostor ni več free. Dobiš 10GB, ostalo je pa za plačati.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Hvala za popravek. Malo razočaranaja.

To velja za vse? Kaj pa tisti, ki imamo že naloženo nad 10 GB? Treba v tem primeru plačat za podatke, če bi želel?

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Trenutno še lahko presegaš limit, podatki nad kvoto pa še ne bojo brisani. Ni še datuma, kdaj se bo to zgodilo.
Imamo pa alha, beta userji Bitcase prvo leto -50% (49$) na letno naročnino, tako da če kdo nuca, se mu splača.
BTW... Redna naročnina je 10$ mesečno za neomejen backup. Tudi velikost datoteke ni omejena.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
@BeerBelly, mislim da je Justcloud še najboljši od teh plačljivih cloud softwarejev. In je zagotovo cenejši od sugarsync-a. In imaš sinhronizacijo z več izbranimi mapami. Imaš pa na izbiro velikosti prostora.

To sem našel:
We offer 2 year, 1 year, semi-annual and monthly pricing plans. The longer you sign up for though the cheaper it works out in the long run.

Home 75GB plan - 4.49 per month for 2 years (total charge 107.71)
Premium 250GB plan - 4.95 per month for 2 years (total charge 118.85)
Unlimited Plan - 6.95 per month for 2 years (total charge 166.85)

Če pa plačuješ mesečno, pa je neomejen prostor $9.95 na mesec.

Ta je še cenejši, če pa obstaja tudi sinhronizacija več map, pa ne vem:

http://www.onlinestoragesolution.com/index.html

Morda kdo drug pove

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Sem malo sprobaval omenjene možnosti in me je pri Bitcasi recimo motilo to da ne omogoča Syncanih folderjev na večih računalnikih (baje so to funkcionalnost umaknili). Trenutno testiram Cubby, ki ima vse kar potrebujem z dosti nižjo ceno od Sugarsynca.

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Poznam to zadevo in tudi že imam account s 50Gb prostora, vendar rabim možnost syncanja in prenašanja obstoječe direktorijske strukture (nočem prenašati datotek in folderjev v Box drive recimo)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Možnost je še, da preseliš foldersko strukturo v Dropbox ali Box, na mestu, kjer jo imaš sedaj, pa kreiraš hard link:

Primer: mklink /D "D:\Dokumenti" "C:\Users\XXX\dropbox\Dokumenti"

Dokumente še vedno shranjuješ na D:\Dokumenti, vse se ti bo sinhroniziralo v Dropboxu po vseh računalnikih.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Par dni nazaj sem gledal CloudMe... Samo vidim, da ima npr. za 100 giga se rahlo visjo ceno od SugarSynca:
https://www.cloudme.com/en/pricing
Je pa menda v Evropi (kot npr. Wuala) -- za tiste, ki so na to bolj obcutljivi.
wink-1.gif