FIFA - korupcija

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Nekam na veliko aretirajo zadnje dni zdajšnje in bivše fifine delavce.

Naj mi nekdo to pojasni - koji k... ima policija pri tem, a se grejo znotraj fife korupcijo? Saj so ja privat firma a ne?

Primer - jaz, Franci, Joža in Janez igramo vsak teden karte. Kje bomo igrali naslednji teden, glasujemo sproti. Zdaj pa jaz Jožetu in Franciju pod mizo dam 5 eurov, ker hočem, da igramo pri meni. Me bo zdaj policija lovila zaradi korupcije ali kaj?

Kje sploh majo podlago?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Obtoženi so podkupovanja in "reketa", torej to dvoje je kaznivo dejanje, pa če je javna, zasebna ali firma med tabo in francom.

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
515
18
18
Blatter je poskbel da so zaprli vse akterje, ki bi lahko ogrozili njegovo vnovicno zmago. Volitve so namrec pred vrati.
Dejansko je sam Blatter najvecji krivec, da je FIFA postala najbolj skorumpirana organizacija na svetu.

Legendarni Romario je že zdavnaj javno povedal da je "Blatter skorumpiran kurbin sin"

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Putin je tudi podkupoval in si kupil prvenstvo:
http://nogomania.com/Mednarodni-Nogomet/Novica/Skandal-je-politicno-motiviran.aspx

Je pa zanimivo njegovo mnenje:
"Gre za povsem jasen načrt preprečitve ponovne izvolitve gospoda Blatterja, kar je grobo kršenje načel mednarodnih organizacij. Žal naši ameriški partnerji uporabljajo sebične metode in na ilegalen način preganjajo ljudi. V primeru FIFA gre za povsem identičen scenarij."

Kdo ima sedaj prav, Putin al Rosenthal?
grin1.gif

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
515
18
18
Prvenstvo u Rusiji so si zeleli predvsem ameriski kapitalisticni lobiji. Marketing pac..
Ni naklucje da je v kratkem rusija gostila olimpijske igre, dobila FIFA prvenstvo in dirko Formule 1.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Aha, ruski reveži so tako zelo zanimivi ameriškim kapitalistom?

Ne seri, to so vse projekti Putina, ki gradi kult osebnosti in si kupuje glasove in veča absolutno moč...

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
515
18
18
Citat:
Uporabnik titov pravi:

Ne seri, to so vse projekti Putina, ki gradi kult osebnosti in si kupuje glasove in veča absolutno moč...

FIFO so si že zdavnaj podjarmili USA lobiji. Blatter je le lutka ameriških kapitalistov. Če tega se nisi spregledal, pa se bos
smile-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Podlago? Kaj pa denar, ki ga televizije in ti plačuješ za prenose, ter prvenstva in davkoplačevalski denar? Ni več tolk privat firma, ki se tebe ne tiče kaj?

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Da, Rusijo so privezali na mizo, ji čez glavo vrgli cunjo in v goltanec zlili olimpijske igre, SP in dirko F1.

Dvomilijonski Katar je tudi omiljena tarča marketinga ameriških kapitalističnih lobijev? Da prvi dve prireditvi dodeljujeta dve od najbolj skorumpiranih ustanov na svetu, Ecclestone pa tudi ni ravno čist, nima nobene veze?

Mislim, kake folk piše...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Podlago? Kaj pa denar, ki ga televizije in ti plačuješ za prenose, ter prvenstva in davkoplačevalski denar? Ni več tolk privat firma, ki se tebe ne tiče kaj?

Kak davkoplačevalski denar?

Saj jim "prostovoljno" vsi filajo denar...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
To že, vendar bi morali kar celo vodstvo spraviti v arest. Korupcija je na višku, da dajo državam prvenstvo, katera komaj preživi oziroma imajo sužnje za gradnjo, to je višek sramote in sprenevedanja. Saj drugje je isto, MOK, OZN....

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Rosenthal pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:

FIFO so si že zdavnaj podjarmili USA lobiji. Blatter je le lutka ameriških kapitalistov. Če tega se nisi spregledal, pa se bos
smile-1.gif

A Qatar je tudi trg, ki je zanimiv ameriškim kapitalistom? Qatar ima 2 miljiona prebivalcev, toliko kot mi, se pravi lahko upravičeno računamo, da bodo eno od naslednjih prvenstvev ameriški kapitalisti dodelili Sloveniji?
cheer.gif

BTW, je Rusija podprla Blatterja ali ne na volitvah?
grims-1.gif