Fiesta 2006 in 33 tisoč kilometrov

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Dejte me razjasnit.
Nekdo ima Ford fiesto, letnika 2006 ki ima le 33 tisoč kilometrov.
Opravljen je bil prvi servis v avtohiši kjer je bil avtomobil kupljen.
Modeli so klicali osebo če pripelje avto na servis po dobrem letu dni. Človek pove, da ni naredu skor nič kilometrov oni pa vstrajajo.
bonk.gif

Povejete a je potrebno avto na servis četudi v enem letu še nima dost kilometrov za menjavo olja etc?
Ali ga je treba ''kao'' vsako leto peljat na servis tud če maš sam 1 kilometer??

No jaz takih problemov nimam ker men števc kar obrača
tongue-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Ali ga je treba ''kao'' vsako leto peljat na servis tud če maš sam 1 kilometer??
Če tako piše v servisni knjižici je odgovor DA.
Pri meni piše na 15 000km ali na eno leto, oz. ko je izpolnjen eden od teh pogojev.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
ponavadi piše v servisni knjigi "rednio servis na XXXXXkm ali Y let(o) pri tem da bo pri Fiesti kar Y=1.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ponavadi v servisni knjigici piše servis na xxxxx kilometrov / yy mesecev, kar preje nastopi.
Torej ima lahko avto predpisan interval na 12 mesecev in so ga zato klicali...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Pri vseh znamkah je

Servis ob 30.000km ali 1 leto, odvisno kaj prej nastopi.

Številke se spremenijo od znamke do znamke.

Seveda pa se najdejo pametnjakovici, ko ima recimo avto 3 leta garancije, on je v 2,5 letih naredil 10.000km ...cez 2,5 leta pa pride uveljavljati garancijo in seveda začuden ko volk, zakaj se mu garancija ne prizna.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Pri vseh znamkah je

Servis ob 30.000km ali 1 leto, odvisno kaj prej nastopi.

Številke se spremenijo od znamke do znamke.

Odloči se, ali je pri vseh znamkah tako ali pa se številke spremenijo od znamke do znamke. V realnosti pa ne drži ne prva ne druga trditev, saj imajo vozila posamezne znamke lahko različne servisne intervale.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Dej prosim kaj več o tem napiši!
smile-1.gif
Tud sam sem mislil, da ravno zaradi garancije moraš hodit k pooblaščencu.

Sicer pa ne vem zakaj bi te klicali za redni servis. Itak je stvar posameznika ali bo avto servisiral, ali ga ne bo. A se motim?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Ne sekiraj se če ne misliš uveljavlajt garancije.
samo zavedaj pa se da si kljub temu naredil cca 10 kkm letno in vsaj na dve leti mu privošči novo olje in filter. Storšek je manj kot 50 evrov, če boš delal sam.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ponavadi ne kličejo na redni servis, ampak na izredne.

Mene so 2 leta nazaj pisno obvestili da naj avto pripeljem na izredni servis ,ker da je težava z mogoče vodili od koles........ampak jaz nimam tistega avta že 6 let.
bonk.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
edino kar je....koliko časa velja garancija? Če dve leti in v servisni piše da na 15.000 km ali 1 leto...potem ga mora (ker mu lahko sikajo pri garanciji).

Mi je pa bosa da te kličejo iz servisa in težijo, da prideš na servis
10.gif

Čeprav je za moje pojme to 'na 1 leto' čisto bosa...olje je že povsod sintetika, torej praktično neobčutljivo na staranje, s filtri nimaš kaj...drugega pri rednem servisu pa nimaš (moja mat ima na Yariski po 4-ih letih (mogoče 5-ih?) nekje 10.000 km...sicer sem ji jaz menjal olje pri 6.000 km samo bolj iz preventive, kot zato ker bi moral..ven je pa itak priteklo dobesedno čisto olje).

kaj hočemo...servisi bi radi služili.

V tvojem primeru..da gre za letnik 2006 dvomim daje še pod garancijo, torej naj ga pripelje ko bo prevozil 15.000 km (oz. kolikor pač ima interval). Pa še nekaj..avtoje njegova last, torej lahko počne z njim ravno kar se mu zljubi...če je zajeban sploh ne menja olja
evil.gif
.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Redni servisi so tudi zato, da se sklopi avtomobila malo pregledajo. Eni ljudje so tako tumasti, da niti občasno ne preverijo olja, kaj šele, da bi opazili, da so kake bremze hin itd.. Se pa strinjam, sintetično olje zdrži svašta in potreb po prepogostih menjavah res ni. Zdržijo mnogo več kot so predpisani intervali, dokler niso res kakšni ekstremno težki pogoji.

tony

Guru
23. jul 2007
9.671
1.487
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:Čeprav je za moje pojme to 'na 1 leto' čisto bosa...olje je že povsod sintetika, torej praktično neobčutljivo na staranje,

Mojster, drugače rad prebiram tvoje poste, ampak tale pa ni čisto po regelcih.

Danes se tovarniške norme za vzdrževanje že tako pomikajo preveč v nebo (2 leti imeti isto olje v avtu je pretiravanje, ne glede na kilometre), ker je važno samo še, da avto dela do zadnjega dneva garancije...

Skratka, če tovarna predpisuje menjavo na 1 leto, je po moje fajn to ubogati, navsezadnje lahko to narediš tudi sam - ga ni boga na uradnem servisu, ki bi pogruntal po dveh letih, da si eno leto prej sam zamenjal filter...
grin1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Saj redni servis je še kaj drugega kot olje in filter ane?

Za mojga sem našel tule - Ford ETIS kaj vse se prečekira recimo pri 160.000km ki sem jih imel zdaj... Prišlo pa bo okoli 100-150eur...

Nazadnje urejeno: