Fiat Punto

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pozdravljeni

Evo, sm kupu novega Puntiča, pa danes zjutraj pogruntam, da nima ogrevanja zunanjih ogledal. Da se ne menimo, da ima usnjen volan, usnjeno prestavno ročico, klimo, pomoč za speljevanje v klancu, faking jebeni Start-Stop a pri ogrevanju špeglov so šparali
stupid-1.gif
) Ker sem mislil, da imajo to že vsi avti, saj sem imel to ogrevanje že v Cliotu leta 2002, sem se malo naj... Zdej pa mene zanima za pozimi, kaj bo, ker zmrznjen špegu bo očitno ostal zmrznjen celo pot, edino, če ga ne bom vsako jutro praskal, ker pa vemo, da je danes vse "glih da dela" in nočem polomit nosilčkov stekla, ker to hitro zlomiš, ko praskaš, me zanima, a se da to kako rešit? Kak sprej recimo ali pa kaka druga pogruntavščina?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Res nima ali je RTFM problem?
grin1.gif

(da ne boš tako ko moja ki je po 10h letih zvedela da ogrevanje zadnjega stekla [ki ga ni nikoli rabila] odtali tudi ogledala)

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kaj je to RTFM?

No, danes zjutraj sem dal gretje zadnjega stekla, katero je bilo celo zamegljeno in desni špegu ravno tako zamegljen. No, steklo je bilo po parih kilometrih popolnima čisto, špegu po 10 km pa še vedno zamegljen.
Sem pripravljen tudi nova ogrevana stekelca kupit, lahko tudi špegle, če je napeljava morda napeljana. Itak bom klical na servis, vendar bi rad tudi tukaj izvedel kako bistveno info, saj mi lahko na servisu rečejo, da ni mogoče, v praksi pa je morda enostavno izvedljivo, saj serviserju pač ne zaupam na prvi odgovor.
To, da gretje zadnjega stekla odtali tudi ogledala vem, saj sem tako prakticiral pri vseh avtih do sedaj. Imam tako tudi pri Sportagu narejeno.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Špegli imajo ponavadi malo stehice (dober cm)...če jo imaš potem ne bo pretirane panike s poledenelostjo.

roso boš enostavneje obrisal. Je pa malo češka ta, ja, da nima ogrevanja ogledal.

A v drugi temi smo vsi pametovali kaj je 'must have' pri opremi...
grin1.gif
..in pol te taka malenkost razpizdi, ker skoraj ne dojameš da je še možno kupit brez tega.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Problem je tudi, ko voziš po megli in je temperatura malo pod lediščem in ti ogledala zmrznejo med vožnjo. Potem pa iz relacije prideš na dvopasovnico in si "slep" ker ne moreš menjavati pasov. Meni so električno nastavljiva ogledala mimo, ogrevanje je pa zakon. Pa tudi dežne kapljice ti v parih minutah posuši.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, da razložim...ker je stari avto spregel in sem kot drugi avto gledal najbolj poceni novega, sem našel puntota, ki je bil v akciji 9000€. Pogoj je bil usnjen volan, saj mi plastični niso všeč, še posebej, ko se zguslajo in drsijo za pop.... No, v akciji je bil Punto s samo to opremo, na ogrevane špegle pa niti pomislil nisem, saj sem sklepal, da imajo pa to že vsi. Če bi izbiral opremo, bi seveda obkljukal tudi to opcijo. Sem pa iskal avto, kateri je že na zalogi.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Pogoj je bil usnjen volan, saj mi plastični niso všeč, še posebej, ko se zguslajo in drsijo za pop....

jebat ga zaj pa maš pač plastičnega v plastiko oblečenega :D

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, gledal sem tudi cliota, kateri ima pa to foro, da dobis ''usnjenega'' komaj v 3 opremi, torej naracunali so mi cca 2000 € vec, kot pri puntotu. Sem pa opazil, da ima Clio avtomatski spust in dvig sip komaj v zadnji 4 opremi in se to samo leva sipa. Punto pa ima avtomatski spust pri obeh sipah, avtomatski dvig pa samo leva. Itak je verjetno v nastavitvah zablokirano zaradi nevem katerega razloga
rolleyes-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
tole pa skoraj dvomim, ker sem imel konec devetdesetih unota CS, delan za brazilski trg, z enim speglom in je bil ogrevan! od cele garniture fiatov, ki sem si jih lastil niti en ni bil brez ogrevanja. da ni bilo kaj na avtu "popravljano"... ze ce so med razkladanjem razbili steklce in ga nazaj nalepili s tesa trakom bo razlog, da ne greje.

HEHE popravek! Sem sel gledati konfigurator na fiat.si in najcenejsi grande punto za 8990eur ima tole pod dodatno opremo
evil.gif
sparanje pa naj stane kolikor hoce...

Ogrevani zunanji vzvratni ogledali v barvi karoserije in tipalo zunanje temperature 100,00 eur

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Kaj je to RTFM?

To, da gretje zadnjega stekla odtali tudi ogledala vem, saj sem tako prakticiral pri vseh avtih do sedaj. Imam tako tudi pri Sportagu narejeno.

read the [cenzura] F.U.C.K.I.N.G. manual!

aja drugace gretje zadnjega stekla ne deluje tudi za sipe na ogledalih pri vseh vozilih. vw polo ima namrec loceni tipki!

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
No, gledal sem tudi cliota, kateri ima pa to foro, da dobis ''usnjenega'' komaj v 3 opremi, torej naracunali so mi cca 2000 € vec, kot pri puntotu. Sem pa opazil, da ima Clio avtomatski spust in dvig sip komaj v zadnji 4 opremi in se to samo leva sipa. Punto pa ima avtomatski spust pri obeh sipah, avtomatski dvig pa samo leva. Itak je verjetno v nastavitvah zablokirano zaradi nevem katerega razloga
rolleyes-1.gif
zato, da lahko to prodajo posebej.

včas je bilo za avtomatsko predvideno drugačno stikalo, recimo 207 ima tako, mislim, da je imel tudi punto letnik 2000.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Snami ogledalo-šipco in poglej, če je zadaj v ležšču kaj žičk oz. kak konektor. Če je, samo menjaš obe šipici in je to to
smile-1.gif

Ni sicer za puntiča ampak je povsod približno isto, da veš, kaj iskat:

demontaža - montaža

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
pablohasan: Sej, ko sem Cliota gledal, so imel v salonu Cliota s 3 opremo in ko sem klikal stikala, sta oba stikala enako klikala, na testno vožnjo pa sem šel s 4 opremo, pri kateri je levo stikalo drugače klikalo, kot desno
Pri Puntotu pa sta oba stikala enaka, saj za dol imam avtomatsko levo in desno šipo, za gor pa samo levo.

model1a: hvala, bom pogledal danes od strani, če je kaj videti. Drugače pa sem že menjaval stekelce za vzvratno ogledalo pri 206, tako, da približno vem, kako zgleda
zmaga.gif

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Sam se ne bi sekiral, če nima ogrevanih ogledal.
Če so stekla zarošena, moraš poleg ogledal itak vsaj še levo stransko steklo obrisat z gumijstim delom ročnega brisalca.
Če pa so pozimi zamrznjena, moraš pa tudi stekla posprejat, tako da tisti prš ali dva po ogledalih ne spremeni veliko.

Seveda pa priznam, da lahko hitreje odpelješ če imaš ogrevana ogledala. Stekla samo spustiš do konca dol in jih dvigneš, da se približno obrišejo, za vetrobransko steklo usmeriš gretje navzgor in počakaš kakšni dve minuti, ogledala pa lahko do konca posušiš med potjo.

Ampak nuja je v vsakem primeru ročni brisalec (dobiš na vsakem Petrolu) in sprej za odmrzovanje. Tudi če imaš vse ogrevano, stranskih stekel nima noben avto.
Drgnjenja ledu ne priporočam, ker se nabere precej prask, sploh na lučeh, ker so iz plastike. Sam raje na začetku zime nabavim kakšen sprej več kot premalo, so pa Hoferjevi poceni.

Drugače pa gledam zdaj cenik nove Corse in je pri prvih treh opremah ogrevanje ogledal za doplačat 80€, šele 4. oprema Cosmo ima serijsko.
Tako da mislim da za avto B razreda nič čudnega če nima.

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Hja, fora je sam v tem, da sem se razvadil, ker sem tole imel pri vseh avtih do sedaj in je sedaj tezko, ko ti nekaj manjka. Steklo sem snel in zadaj nima nobenih predpripravljenih žic, tako, da ne bo nič z nadgradnjo. Pač, en sprej bo treba met, pa je