Fehtarjenje na vratih

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
se že začenja... narod že začenja hodit od vrat do vrat in fehtarijo za denar. Tega je zmeraj več.

Ravnokar prišli dve gluhonemi (ne vem če sta res) in fehtali za prispevek, seveda je bila druga kot šolarka s šolsko torbo na hrbtu. Ja kaj naj ti dam, če sem še sam ostal brez šihta.
Ali pa pridejo na vrata prodajat neke čudne izvezene izdelke z "bioenergijskimi vzorci". Ali pa kakšne druge traparije.

In kaj ti naredijo taki ljudje? Pokvarijo ti dan, imaš potem cel dan grenak priokus, če mu ne daš prispevka. Poleg tega pa niti ne veš, če se ne bo 200m stran usedel v čisto novo Kio.

Kako vi odreagirate v takih primerih? Ali kaj prispevate, al ne date nič in imate potem pokvarjen dan tako kot jst?

Nazadnje urejeno:

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
3.999
113
se že začenja?

V Ljubljani je tega vedno manj. Ne vem a policija preganja uboge "študente iz tretjih držav", ki potrebujejo denar, prodajalke prtov in sumljivce s fotokopijami papirjev raznih bolniških ali verskih ustanov, ampak že dolgo ni nihče pozvonil. Včasih so bili stalnica.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.146
-8.782
113
Ne dam nič in nimam pokvarjenega dneva(razen tistih nekaj sekund, ko fehtača odslovim)

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Jaz samo koledar od gasilcev kupim. Je pa kak mesec nazaj sestri ena ciganka kar v hišo vstopila (itak so imel odklenjen
bonk.gif
).

jest5

Guru
18. avg 2007
26.146
-8.782
113
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Jaz samo koledar od gasilcev kupim. Je pa kak mesec nazaj sestri ena ciganka kar v hišo vstopila (itak so imel odklenjen
bonk.gif
).
Saj tukaj je podobno z blejsko maskoto(starejša ciganka). Zvoni, hod okoli bajte, trka po oknih, če je odprto lepo stopi notri... Dopovedat se je pa itak nič ne da.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
A je prov Blejka, a je Kroparka? Ker dol majo tud eno podobno, pa kar veliko je na terenu.
grin1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
pustiš da gre not in pokličeš policijo pa rečeš da noče ven

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.192
16.472
113
In kaj bo naredila policija v kateremkoli primeru? A ne razumeš, da je vse to del njihove kulture, kar jim potemtakem daje pravico vse to in še več tudi izvajati v praksi, četudi je to za nas civile prepovedano?
tongue-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
ksz... obstaja kaka nalepka, da jo nalepiš na zvonc. Prečrtani akviziterji itd.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.146
-8.782
113
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
A je prov Blejka, a je Kroparka? Ker dol majo tud eno podobno, pa kar veliko je na terenu.
grin1.gif
Zraven Bleda, dol v dolini pod vilo(mi je ušlo z glave kako se tam reče) imajo svoje gnezdo.
Saj se jo vidi večkrat kako krmari po cesti med centrom in mlinom, [cenzura] ima golazen srečo, da jo noben ne zgazi
bonk.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.370
310
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
se že začenja?

V Ljubljani je tega vedno manj. Ne vem a policija preganja uboge "študente iz tretjih držav", ki potrebujejo denar, prodajalke prtov in sumljivce s fotokopijami papirjev raznih bolniških ali verskih ustanov, ampak že dolgo ni nihče pozvonil. Včasih so bili stalnica.

Aja?

Men so zanč pršli eni madžari pa mi ponujali posodo, potem en klošar da rab 6eur za prespat, vsi v roku enga tedna.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
u teli glouhonemi so pa ta teden celo slovenijo obdelali. po romuniji zbirajo take bolj svetlopolte in jih potem po evropi razvažajo malo klošarit. če imaš v romuniji svetlo polt (za njihove razmere) si lahko že pravi bogataš. drugače pa gotovo uspešen fehtar.
drugače sem pa te "gluhoneme" srečal z nekimi listki, kjer je bilo več slovničnih napak kot na 24 kur. v glavnem delaš se gluhonemega pa nihče ne opazi, da si romun.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ne vem če je tega v LJ manj.

Verjetno vsi delate dopoldan. Takrat so v službi tudi tile cigani in poskušajo srečo pri upokojencih. Normalen dan ni nobenega, kadar pa sem bolan/dopust, je pa vsak dopoldan pestro.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.684
236
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ksz ...

na teden mi vsaj 3x pozvoni na vratih. od jehovih prič, do tistih ameriških cerkvenih šolarčkov, do prodajalcev. naj zvonijo, jaz ne odprem. no, razen jehovima pričama zadnjič, dve gospe, cca. 40 stari, sem bil ravno samo v majci in boksaricah, odprem - me čukasto pogledata in rečeta "se opravičujeva, pomota". zanimivo, vsaj teh od takrat ni bilo več, sta pa do takrat redno 1x do 2x na teden hodile, zdaj ju že kak mesec ni, verjetno bo treba pri vseh tako taktiko vžgat.
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Navadite se. To kar je stalnica po Evropi, počasi prihaja tudi k nam.

Recimo kdor je kdaj bil na italijanskih plažah (sploh množičnejših), ima prodaje tega in onega kolikor češ (in nočeš). Hrvaška je proti temu zapuščena kot vasi v Kočevskem Rogu.