FB video šteka full

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Zadnje cajte mi vsi videi iz FB full štekajo. Predvaja se par sekund, malo zašteka in potem spet par sekund itd...

A ma kdo kakšno idejo, je to kaj narobe z mojim PC al so spet kaj drkali s FBjem?

Mam pa gor win10, Chrome, mašina je močna dovolj,....

l.p. J

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Zanimivo,meni yt dela popolnoma gladko,mi pa šteka recimo video na Liveleak.com,tudi ko se v celoti naloži,kar ustavi se za sekundo,vmes pa zvok normalno dela...nimam pojma zakaj...

Schime

Guru
22. nov 2008
1.994
776
113
Jaz sem imel probleme, da je zelo dolgo nalagalo prede je začel predvajati. Ali pa če sem v videu preskakoval je tud mlelo in mlelo. Rešitev je bila v čiščenju hladilnik procesorja, ker je bil popolnoma zabit
smile-1.gif
. Po tem je spet delalo bp.

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
FB je alergičen na poln cache, tako da meni velikokrat pomaga, če malo popucam...najprej pa itak morš imet zadnji flash na mašini.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Prek T-2 so kronične težave z frišnimi videi. Ponavadi nagajajo tisti, ki so bili naloženi v zadnjih par dnevih. Skoraj 100 pa tisti v zadnjih nekaj urah. Imajo (še vedno) stalne stare težave s proxy strežniki. Vsak 3-5 video ne gre prvič skozi. Ko prvič startaš video ga dobiš par sekund. Nato pa štekanje do onemoglosti in nakladanje po nekaj sekund.
Ko stisneš reload pa ga je minuta in več v hipu v medpomnilniku (linija 100MB) in povsem tekoče se lahko šetaš po posnetku. V FF uporabljam dodatek "YT High Performence", ki vedno vklopi HD kakovost. Skratka imamo en fičer na operaterju, da brez reload ne gre. Najbolje je stisnit kar takoj reload, če v prvih 10 sek ne prileti vsaj cela minuta.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Smo že z T-2 tehniki dali parkrat nekaj teh zadev prek. A popolno se zadeva nikakor ne porihta. Ravno preden sem videl tole temo se mi je nekajkrat zgodilo. Mislim pa, da točno vejo kje je taežava, ki je enkrat bolj drugič manj prisotna a glede na to da reload zadevo reši niti ni realen problem bolj občasen neljubi "fičer".

Ko zadevo štartaš se nekam od nekje nafila a do končnega uporabnika ne pride tekoče.Ko stisneš reload pa takoj prileti iz te zadnje lokacije. Nekako v tem smislu gre zadeva.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.833
5.933
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
FB je alergičen na poln cache, tako da meni velikokrat pomaga, če malo popucam...najprej pa itak morš imet zadnji flash na mašini.
Niso flash honeypota
evil.gif
že upokojili in zamenjali s html5 ?
Jaz imam cache v browserju na off zadnjih 5 let.

YT ima svoje lokalni cache serverje postavljene po večini držav, tako zmanjšujejo mednarodni promet.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Niso flash honeypota
evil.gif
že upokojili in zamenjali s html5 ?
Jaz imam cache v browserju na off zadnjih 5 let.

YT ima svoje lokalni cache serverje postavljene po večini držav, tako zmanjšujejo mednarodni promet.

Samo vprašanje ali recimo youtube cache postavljen v TS lahko uporabljajo T-2 uporabniki? Se verjetno mora kar vsak ISP zmeniti za ta cache. Glede na opis težav zgoraj, ga T-2 verjetno ima, občasno pa zgleda nima dovolj zmogljivosti v googlovo omrežje za vsebine, ki niso v cache. Tukaj pa pomaga private peering z Googlom, ki ga TS ima, za T-2 pa ne vem.

https://peering.google.com/#/learn-more/faq

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
Na zgornjem linku lahko preveriš, ali uporabljaš T-2-jev Google Cache. Če ga, se izpiše tnet-lju2.

Če gledaš nekaj čisto novega (prvi uporabnik iz T-2, ki pogleda nek posnetek), potem dobiš iz tujine. Vsi naslednji ogledi pa gredo iz cache-a.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Meni delajo bp.
Napiši sestavo kište.

Kako ti dela
https://www.youtube.com/watch?v=iNJdPyoqt8U
kvaliteta 1080p in več ?

Kišta je dost huda
wink-1.gif
DELL Precision T7500, 2xIntel Xeon Hexa Core 3.06 GHz (X5675), L2 12 MB, 48 Gb RAM, 256Gb SSD, NVIDIA Quadro 5000 (2.5 GB GDDR5)

Sem pa pogruntal, kaj ga je jebalo. V Chrome sem moral omogočiti hardversko pospeševanje grafike in zdej dela BP.

l.p. J