Na sliki je graf gostote pivine v odvisnosti od časa (to, da je fermentirano pod pritiskom je najbrž nerelevantno).
Lepo se vidi faza "A", ko so aktivne kvasovke, potem pa čista "tišina" do spravljanja v keg (faza "C").
Torej - zanima me, kaj se dogaja v fazi "B", ko pivina leži na posteljici kvasa?
Bi bilo smiselno to fazo padaljšati, skrajšati, preskočiti, odstraniti usedline? Kaj se dogaja z okusi? Kaj z grenkobo? Je kdo kaj eksperimentiral?
Še to: Pivo je American pale ALE
Lepo se vidi faza "A", ko so aktivne kvasovke, potem pa čista "tišina" do spravljanja v keg (faza "C").
Torej - zanima me, kaj se dogaja v fazi "B", ko pivina leži na posteljici kvasa?
Bi bilo smiselno to fazo padaljšati, skrajšati, preskočiti, odstraniti usedline? Kaj se dogaja z okusi? Kaj z grenkobo? Je kdo kaj eksperimentiral?
Še to: Pivo je American pale ALE
Nazadnje urejeno: