Fax na mail

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Obstajajo neke storitve aFax in podobno. Zan ima me, ali obstaja naprava(fax) , ki ti poskenira prejeti fax in ga forwardira na mail. A kdo uporablja to ali podobno storitev? A ma kdo tako mašino?

lp

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Načeloma to zna vsaka boljša telefonska centrala (software). Ne vem zakaj bi fax ki je "digitalni" zapis najprej naprintal in potem skeniral!
grin1.gif

Če rabiš oboje je možno s prej omenejeno telefonsko centralo ki zna fax spremenit v email in hkrati tudi fwd fax na fizično napravo.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Mi uporabljamo aFax in deluje ravno tako kot ti želiš...ko pride fax, se posreduje na mail.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Načeloma to zna vsaka boljša telefonska centrala (software). Ne vem zakaj bi fax ki je "digitalni" zapis najprej naprintal in potem skeniral!
grin1.gif

Če rabiš oboje je možno s prej omenejeno telefonsko centralo ki zna fax spremenit v email in hkrati tudi fwd fax na fizično napravo.

to u bistvu jst iščem. A ma Telekom kakšno takšno storitev?

lp

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Imaš analogno ali ISD telefonijo pri telekomu? Tule imaš storitev ki jo ponujajo.

Če imaš doma kakšno bolj napredno centralo (nekatere Siemens ISDN centrale) je možno da je opcija v sami centrali.

Če imaš IP telefonijo je opcija tudi postavitev telefonske centrale na "računalnik (server)", recimo kak Asterisk.

Seveda sedaj odvisi za kaj to rabiš. Če imaš za privat namene potem je vse omenjeno skoraj nemogoče oz. oprema ne podpira tega (glej potem link do telekomove stortive), če pa gre za firmo oz. večje telefonsko omrežje z interno centralo potem oprema verjetno SW omogoča to kar želiš.

Od naprav ki bi to omogočale govorimo o par k EUR vrednih all-in-one pisarniških napravah (če ima naprava funkcijo scan2email in je "fax" potem verjetno podpira tudi fax2email). Do sedaj sem to zasledil samo pri nekaih KonicaMinolatah (rang 5k EUR).

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
hvala za info glede naprav. zgleda pol kr ostanejo storitve od telekoma al pa afaxa.

lp

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Jaz imam v službi HP 8600 Plus (bil je 300€) in mi po prejemu faxa ne natisne, ampak ga posreduje na email.
grims-1.gif

Prej sem imel Ricoha SFN3050 pa je enako delovalo, tako da zadeva ni tako zelo draga.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
hvala za info glede naprav. zgleda pol kr ostanejo storitve od telekoma al pa afaxa.

lp

Telekomovega sistema ne poznam. Z aFaxom sem bil že pred leti zelo zadovoljen, trenutno imamo pa v firmi njihovo bolj kompleksno rešitev za več uporabnikov. Bistvo je prava dvosmerna fax komunikacija preko e-pošte, ki omogoča mobilnost brez potrebnega telefonskega priključka, brez nekompatibilnosti med faxi, s pravo fax številko in vsemi potrebnimi potrdili o prenosu faxa. Priporočam, včasih je bil preizkus storitve celo brezplačen...

lp,
Mpix