Fatal Error

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
..saj ne vem, ali to spada med SW ali HW forum
tongue-1.gif

Po 7ih letih zadovoljne uporabe moje kište se je pred kratkih začela zadeva sesuvati. To se dogaja zgolj pri igrah in to čisto naključno-enkrat dela 15min, drugič pa že po 1min ugasne oz. se restarta in bios javi "Fatal error-chassis intruded!" Gre za Asus P5Q PRO mamo plato in ohišje nima intrusion senzorja notri. Tudi na plati je jumper nastavljen pravilno (da je funkcija na OFF). V biosu pa tega sploh ni, da bi lahko izklopil.
uf-1.gif

Zadeva je postala že zelo nadležna.. pa še na disku imam že cel kup napak zaradi crashanja sistema
jezen.gif
Kaj sem že probal:
-bios defaults
-flash biosa
-izklopil vse vantilatorje od ohišja in predrmal kable

Vse to lahko (kao) povzroča ta problem.. A še vedno je isti Q-rac
crazy1.gif

Ali lahko to povzroča napajalnik? Pri obremenitvi je 12V linija rahlo manjša (11,92V)..

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Precej sem poguglal in kar nekaj stvari že probal.. To spletno stran sem tudi že prebral, vključno z obemi linki notr.. In kaj imajo videi takega? Čipa pa ne grem iz plate lotat stran..

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
V googla vpiši: Fatal error-chassis intruded, potem pa poglej posnetke na youtubu, kateri kabel je treba odstraniti. Upam, da bo to pomagalo.

Je pa trenutno kompletna youtube stran nedosegljiva (pred parimi minutami je še delala), zgleda da se jim je nekaj sesulo.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
..težava še vedno prisotna
10.gif
Kaj sem probal:
-reset CMOS (baterija je tudi nova)
-ozemljil pin GND pri jumperju za to je.eno funkcijo
-predrmal vse kable v kišti
uf-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Kateri cpu, napajalnik, grafična ? Edino za mb si napisal.
7 let so stare vse komponente ?
Je kaj navit cpu/grafa ?

Če se sistem ugasne je pregrevanje cpu (preveri temperature) in bios preventivno ugasne vse skupaj
ali preslab napajalnik (čeprav mi je čudno da zdrži furmark).

Ali mb na mizo in tam preveri delovanje (možno tudi za ti ohišje nekje dela kratek stik).

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Intel Q9550, Radeon HD 4870, PSU 750W. Temp.je okej in vse komponente so tolk stare, ja. Bom probal še tvij predlog-zalaufati izven kište. Sem pa imel navit cpu na 3,4ghz ampak sem pustil vse na default, ko sem menjal baterijo. Je pa res zanimivo, da se to dogaja izključno pri igrah. Vsi stress testi grejo čez..
13.gif

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Včeraj sem nekaj ugotovil - z enim benchmarkom (ne vem zdajle, kateri je - ena narava laufa) sem ga testiral in.. v DX9 dela brez težav, medtem ko pa dam DX11, se pa takoj kišta ugasne! Sicer grafična ne podpira dx11. Moram dobit eno grafo, da izključim še to možnost.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Če se kišta ugasne zamenjaj napajalnik (in ne sme biti inter-tech, lcpower in podobno sranje, ki ima večino moči na 3.3 in 5V linijah)
.V primeru programske napake bi sistem samo zamrznil.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Imam zadnji driver za GPU. AMD ne dela več novih za tole staro grafo, tako da sem samo reinstaliral isti driver. Zanimivo, da se potem pri istem testu (Valley Benchmark) ni več ugašal pri DX11 nastavitvah. Potem sem šel pa spreminjat Quality medium/high in je spet naredil "klk" in konec veselja
frown-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
inter tech 700w in R9 280x (prej pa GTX 260 OC) že lep čas delujeta/sodelujeta brez težav. Ni nujno, da je vsak napajalnik takoj slab, če imaš ti slabe izkušnje z njim.

LP

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
ja.. in kaj potem? Zadnjič si trdil, da mam srečo, da mi ni še vse crknilo... še vedno čakam razlago, zakaj je temu tako.

Očitno le niso tako slabi, kot ti želiš povedat (user score):
game-debate.com

Odvisno, kje gledaš... tukaj je izmerjena poraba dosti večja.

LP

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Nehaj (se) igrat! Saj nimaš 6 let...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Nehaj (se) igrat! Saj nimaš 6 let...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Mogoče pa ti hoče povedat, da je cajt da se nehaš igrat, pa kaj resnega postoriš!

Sorry no nimam pojma, kaj je narobe.