Fasada

Flacco

Pripravnik
17. mar 2009
273
0
16
Pozdravljeni,

Smo v fazi popolne renovacije stare hise. Trenutno nam izdelujejo novo fasado... Zmenili smo se za ceno 40 eur/m2

Imam pa naslednji problem: najprej so na stene pritrdili stirodur, potem mrezo in lepilo... potem, so pa lepilo kar pobarvali z fasadno bravo... Kolikor jaz vem, ponavadi pride se en sloj fasade, ne pa da lipilo kar pobarvajo.

Glede na to da smo za m2 odsteli 40 eur, se mi to zdi nesprejemljivo... se motim?

Hvala

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Fasadno barvo ali zakjučni sloj?

Kolikšna je pa debelina? Pa na celo bajto ste dali stirodur?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Fasada iz stirodurja po plasteh: opečni zid-lepilo-storodur-lepilo+mrežica-(eventualno še lepilo, če mrežica ni povsem pokrita)-emulzija-zaključni sloj.
Fasada iz kamene volne po plasteh: opečni zid-lepilo-kamena volna-lepilo+mrežica-lepilo (z nazobčano gladilko)- lepilo-emulzija-zaključni sloj.

Če imaš fasado iz stirodurja in mrežica pred nanosom emulzije nikjer ni bila vidna potem ti ne manjka nič.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Meni so izrecno odsvetovali stirodur,ker da fasada iz stirodurja po letih zacne pokati.
40€ na meter je kar veliko,se posebej ce so te naplahtali za zakljucni sloj in lepilo kar pofarbali...da ni to samo emulzija pred zakljucnim slojem ?

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Meni so izrecno odsvetovali stirodur,ker da fasada iz stirodurja po letih zacne pokati.

Tega mojstra bi se na daleč izognil.
bonk.gif

Flacco

Pripravnik
17. mar 2009
273
0
16
Ni emulzija pred zaključnim slojem... pobarvali so lepilo, O zalkjučnem sloju ne duha ne sluha
smile-1.gif

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Stirudur je zakon, dvomim pa da bi dal stirudur za fasado, ponavadi je steropor ali volna... Sterudur je mal drag. Tko da če je res stirudur povsod je 40 na kvadrat kar poceni.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik Flacco pravi:
Ni emulzija pred zaključnim slojem... pobarvali so lepilo, O zalkjučnem sloju ne duha ne sluha
smile-1.gif

Pa ti poznaš razliko med barvo in zaključnim slojem, da si prepričan da so barvali? Zaključni sloj namreč vsebuje barvo.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Saj je čisto enostavno: če so barvali (s penzlnom, mačkom, pištolo...) so ga nategnili, če pa so delali z lopatico, t.j. nanašali zaključni sloj pa je ok.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Saj se tudi pred zaključnim slojem pobarva z "grunt" barvo in šele nato se gor potegne zaključni sloj... Vprašaj ti lepo majstre, ki ti delajo...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
40 EUr ste dali za kaj? na kako enoto..

ko si se menil za fasado..si rekel naj samo pridejo in nekaj naredijo ali ste se menili kaj bojo delali..ter za kak denar?

o kakem stirodruju ti to? kam so ga dajali..ali je šlo za stiropor?

Kako so barvali...kako 'barvo' so uporabili??

Meni daješ občutekd a ti ne veš zakaj se gre..fasaderji so (verjetno) naredili svoje delo korektno.

Če ne znaš opisat kaj pravzaprav imaš..pripopaj fotko.

Ni mi jasno kako se lahko meniš in zmeniš da ti nekaj naredijo ne da bi pri tem sploh vedel kaj bojo delali ter koliko mislijo računat za to početje.