Sam sem mnenja, da je z zanesljivostjo kakor imaš pač srečo. Sošolka ima 6-7 let starega cliota, menjala je že vse cinšpule, lambdo ima notri zdaj že tretjo. Moji gajbi, ki je še enkrat starejša pa je v zadnje pol leta crknila samo ena cinšpula, pa še to je delala 6 dni na teden, 1 dan pa nagajala. Ampak sem jo raje zamenjal, da je mir.
Tudi pri novem avtu je danes loterija, ali bo vse delalo tako kot se spodobi ali bo pa totalna štala. Ženska iz naše firme je imela pri novem avtu (če se prav spomnim je šlo za golfa ali pa polota) v prvem tednu 10 reklamacij.
Sam sem zaenkrat še vedno pristaš malo starejših vozil, ker če ne zaradi drugega, lahko kakšno malenkost popravim sam.
Kar se pa tiče družinskega avta za malo denarja, izkušnje imam s Scenicom, moj je letnik 1997, 2.0 bencinar, precej redek model pri nas, nekih težav z motorjem te avtomobili nimajo, problematična je rja, ker še niso cinkani in radi rjavijo na zadnjih obrobah in spredaj na pragovih. Drugače se pa pelje super, po 500 km stopiš ven spočit. Odlagalnih površin je dovolj, v avto spraviš ogromno, predvsem modularni sistem zadnjih sedežev je zlata vreden. Za 2,5k € dobiš že faceliftan model od letnika 2000/01 dalje, te so že cinkani.