Faktura, račun

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Zdravo!

Se že vnaprej opravičujem, če ni v pravem kotičku...

Torej,

pred dobrim tednom sem preko klika plačal malo večji znesek(recimo zadnji od treh obrokov), danes pa sem za to zadevo prejel račun oz na njem piše faktura, kjer ni nikjer zavedeno, da je zadeva plačana. Piše pa da, če v 8 dneh ne plačam je zadeva last prodajalca.

Klical na podjetje, kjer pravijo, da je to njihov edini obrazec, ter da drugega ne morejo narediti.

Počakam 8 dni, pa dobim opomin, ali jim pošljem zahtevo, da mi pošljejo račun kot račun

sprasujem se.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Ti imaš račun in potrdilo o plačilu s strani banke. Kaj rabiš več? Samo v primeru gotovinskega plačila ti morajo dati potrdilo o plačilu (oziroma blagajniškem prejemku).

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Tako kot je napisal Pbutec. Ti imaš svoja potrdila o plačilu, najbrž si tudi v namen zapisal za kaj gre. Tudi če niso fer in ti pošljejo izvršbo, lahko takoj podaš ugovor in zraven seveda predložiš s strani banke potrjena potrdila o plačilih ter kopijo njihovega računa, ki si ga prejel.

Odvisno je tudi od programske opreme, ki jo uporabljajo. Pri meni, ko je enkrat vnešeno plačilo za račun, se na koncu računa (pod skupnim zneskom in obračunom davka) vedno pokaže tudi specifikacija plačil (način, datum in znesek). Valuto pa imajo najbrž pavšalno nastavljeno na 8 dni.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
v kliku si lahko v pdf ju sprintaš za točno določeno plačilo potrdilo in to je to.
razen če si kiksnu št računa

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
lahko pa pokličeš na firmo naj ti vežejo oddelek plačilnega prometa in jim poveš svojo težavo. Prosi jih naj preverijo če je tvoja obveznost sedaj zaprta obenem pa še povprašaj po imenu s komer si govoril in si to nekam napiši (čas klica in ime osebe s katero si govoril)

če imajo poknjižene saldakonte bodo hitro videli kako je z obveznostjo

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
Zdravo!

Se že vnaprej opravičujem, če ni v pravem kotičku...

Torej,

pred dobrim tednom sem preko klika plačal malo večji znesek(recimo zadnji od treh obrokov), danes pa sem za to zadevo prejel račun oz na njem piše faktura, kjer ni nikjer zavedeno, da je zadeva plačana. Piše pa da, če v 8 dneh ne plačam je zadeva last prodajalca.

Klical na podjetje, kjer pravijo, da je to njihov edini obrazec, ter da drugega ne morejo narediti.

Počakam 8 dni, pa dobim opomin, ali jim pošljem zahtevo, da mi pošljejo račun kot račun

sprasujem se.gif

Lahko bi vsaj napisali plačano po predračunu ali udarili štampiljko PLAČANO gor. So pa tud trdi.