Fakro okna - zatemnitev

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Ima kdo idejo kako se odstrani zatemnitveni rolo (ARF) za strešna okna Fakro? Namestitev poteka takole:

No, jaz bi ga rad pa odstranil. Pa si nekako ne upam kar potegnit dol, ker ne bi rad česa polomil. Rolo porineš med tista dva nosilca na oknu in naredi »klik« pa zadeva drži. Nikjer ni videt nobene reže, da bi sprostil mehanizem.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
kaj bi ti zdaj rad naredil?

Odstranil celotni rolo..ali samo dvignil rolo (prek zime)...da bi lovil sončne žarke?

Kolikor sem hitro pogledal tale filmček...najprej namesti dva nosilca, nato naredi ta KLIK (ki ga verjetno omenjaš ti) a potem s strani še privijčai dva vijaka.

Torej obratno bi moglo biti takole...odvij vijaka (oz. vse do katerihr pideš) ter poskušaj 'kliknit' v obratni smeri kot je je na posnetku pritisnil gor.

Je pa tako...če želiš zgolj odstraniti rolo....a ni vseeno tudi če ga polomiš?
evil.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Ne, ne bi ga rad polomil. Gre na drugo okno. Na to pa pride druge rolo druge barve.Ne sprašuj, jaz si ne zmišljujem barv in vzorcev.
tongue-1.gif

Skratka prišel sem v obratnem vrstnem redu do KLIK. Nikjer pa ni nobenih navodil, kako naprej.
frown-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
bod mal deca in uporabi silo (človeško!)....od spodaj porine gor. Torej primi z vrha in sunkovito potegni dol....po moje bi moglo popustit. Ob dejstvu da je še odatno vijačeno, ne more biti pretirano močno zaskočeno.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
včasih gre kakšna stvar samo v eno stran, v drugo pa lomi sine :S upam da to ni tako. Tudi sam kolebam med velux in fakro..in sicer fakro je mal cenejši, samo so izvedbe včasih malo lovske in grobe. Velux se mi zdi osebno dosti bolj dovršen.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
No, na silo pa ne. Recept je, da najprej vseskupaj premakneš povsem na eno stran in potegneš direkt vzporedno z oknom. Potem pa še na drugi. Drugače ne gre, ker ima rolo na vsaki strani plastični nosilec z U profil vdolbino, kamor sede plastični nosilček, ki je pritrjen na okno. Problem pa je seveda zatič, ki drži rolo na tistih nosilčkih.