Osebno sem največ lajkov pridobil tako, da sem objavljal nove dogodke, novice, članke (na blogu) itd. Torej, poleg tega, da sem zadevo predstavil vsem osebnim prijateljem in jih prosil, če lahko tudi svojim prijateljem (ki so ustrezali ciljni skupini in NE kar vsem povprek) predstavijo zadevo. V objavah na FB strani uporabljaj name tagging. Se pravi: Danes je Janez Novak, bla bla... To se potem pojavi na Janezovem profilu in profilu njegovih prijateljev (če imajo tako nastavljen Privacy policy). To je tak, amaterski pristop, ki ne zahteva nekih sredstev.
Če imaš opt-in mailing listo, lahko pošlješ en lep newsletter ali kaj podobnega.
Nagradna igra je ena varianta. Tu lahko pridobiš nekaj lajkov.
Načelo, ki se ga poskušam držati sam je to, da ne nadlegujem ljudi. Ne spamam, ne objavljam zavajajočih (a la 24ur) naslovov člankov itd.
Je pa res, da je način promocije nekoliko odvisen od tega kaj promoviraš...
Nekateri za promocijo FB strani uporabljajo Twitter.
Predlagam FB oglaševanje, ki je lahko zelo poceni, saj ga nastavljaš po svojih merilih in določiš ciljno skupino (starost, geografsko,...), dnevni proračun, ki je lahko zelo nizek itd. Potem boš pa videl koliko lajkov boš pridobil itd.
Poskusi se držati FB pravil.