Facebook - razlika med osebnim profilom in za podj

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Yo!

A mi lahko kdo na kratko razloži, kaj so taglavne razlike med osebnim profilom in pa profilom za podjetje na facebooku?

Ali ima kateri kakšne prednosti pred drugim?

Razmišljam o tem, da bi na facebooku malo predstavil svojo firmo in ker nisem glih kakšen facebook frik, mi vsakdo svetuje drugače. Eni pravijo, da corporate profil ni najboljši zaradi tega, ker ga drugi kao ne morejo videti med svojimi kolegi in pač ne bo tolk viden.

Hvala!

mistique

Guru
16. jun 2009
13.752
1.546
113
Emona / Carnium
V osnovi je to (da imaš osebni profil za namen promocije podjetja) proti FB pravilom, ki jih sprejmeš ob registraciji. To bi lahko bil prvi razlog.

Prva prednost je število prijateljev. Osebni profil je omejen na 5000. FB Stran (Page) pa te omejitve ne pozna.
Druga prednost: FB strani Google indexira, kar pomeni, da nekdo, ki išče storitev/produkt, ki ga ponujaš najde tudi tvojo FB stran med google zadetki.
Tretja pa je vpliv povezav na tvojo, že obstoječo spletno stran ali strani.

Slabost FB strani pa je lahko dejstvo, da članom ne moreš poslati sporočila ampak jih obveščaš preko objav na zidu. Nimaš vpliva na to, kdo je član oz. fan tvoje FB strani. Kaj hitro se ti lahko zgodi, da boš imel polno objav na zidu s strani konkurence.

Torej, prednosti in "slabosti" so relativna zadeva. O njih bi lahko še razpredal. Bottom line je, da je tak način promocije pravilen in ne krši FB TOS-a. Kršitve TOSa (terms of service) lahko pripeljejo do tega, da tvoj profil / stran izbrišejo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.813
113
40
MB
+ če maš page ne zgledaš šalabajzer tak ko vsi frizerski saloni, kafiči ki te hočejo za prijatla
rolleyes-1.gif

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
OK, se pravi, je dosti bolje imeti stran (se pravi corporate), težava je v bistvu le v tem, da ti lahko konkurenca dela štalo na zidu. A se na vsebino na zidu da kaj vplivati? Lahko zmečem dol tisto, kar mi ne odgovarja?

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
13.752
1.546
113
Emona / Carnium
Vplivaš lahko tako, da vneseš seznam "prepovedanih" besed, ki so potem samodejno označene kot spam.
Lahko sproti brišeš komentarje ali pač "ugasneš" uporabnika, ki povzroča težave.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Prva liga. No pol pa sploh ni blema. Bom naredil corporate.

Hvala za pomoč.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Evo, še v lajfu nisem počel tega, ker so mi te zvezdice krnekej, ampak če ti to res kaj pomeni - maš zvezdice.

TNX!

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
heheh, teb sem to še dolžen. Bom držal besedo. Ko bo ready (nekega daljnega leta) pa če ne bova oba že prestara in preveč betežna, greva eno furo. :D

S tem ta civilnim pa ni blema, greva kadar češ. Sej isto ropota, sam vleče mal manj. :D