Facebook problem

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Že včeraj zvečer se mi je začelo to dogajati, več problemov s FB:

- facebook chat, ko kliknem da se odpre se mi zgodi to, kar lahko vidite na sliki (pise nalaga, a je prazno...)
- na svojem profilu oziroma na profilu koga drugega, ce zelim klikniti na sliko, se odpre album s slikami a slike ne morem odpreti (večje)
- na notifications oziroma zapisovalniku (desno, kjer so novice) se ne odpre okence, kaj je kdo komentiral oziroma slika, ce je komentiral sliko, tudi ce kliknem na informacijo...
- tudi sporocila ne delujejo...
- ...

Kaj bi lahko to bilo? Facebook chat in ostale stvari mi na iPhonu delajo normalno...
1540575-fb.JPG

Priponke

• 1540575-fb.JPG
    1540575-fb.JPG
    52,7 KB · Ogledi: 612

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
k je glih tema o fb...

men pa javlja, da imam kao en virus - sej nekaj je res moralo biti, ker sem imel oglase med posti... Sm malo pogooglal, pa piše, da pride to zarad pluginov, sem vse izklopil, pa še vedno javlja... a še komu?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ne, v explorerju mi dela, samo so spet oglasi vmes... očitno je nekaj na pc???

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Par dni je bil problem s stranjo ''Super Vids'', ki je množično spamala na zidove post o ogledu videa s ogromnim mozoljem, ki je seveda linkal na trojanca.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz

Ženska mi jamra, da ji FB vsiljuje neko chat aplikacijo na android telefonu in brez nje preko FB aplikcije zlo težko pride do sporočil.
Se da kako ogent tej dodatni aplikaciji?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Mislim da ne. Jaz pa imam drugo težavo. Videji avtomatsko zalaufajo, če scrollam dol po iPhone-e. samo popizdil bom. Tudi če ne kliknem play, zalaufa.

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Mislim da ne. Jaz pa imam drugo težavo. Videji avtomatsko zalaufajo, če scrollam dol po iPhone-e. samo popizdil bom. Tudi če ne kliknem play, zalaufa.

to je neka nova fora FB. Sem zadnjič dobila obvestilo od FB, da se bo sedaj prvih nekaj sekund videa predvajalo avtomatično.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
to so neke nove fore...

za video ti je pisalo taprvič ko so uvedli to funkcijo, da se da v nastavitvah izklopit - auto-play disable

Fusion: za zasebna sporočila sm tud sam včeraj opazil, da ne delajo brez aplikacije messenger... kr neki - silijo 3. aplikacijo da lahko dostopaš do zasebnih sporočil. Toliko o zasebnih sporočilih.

Na srečo so na pc še vedno normalno dostopna.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.176
490
83
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Fusion: za zasebna sporočila sm tud sam včeraj opazil, da ne delajo brez aplikacije messenger... kr neki - silijo 3. aplikacijo da lahko dostopaš do zasebnih sporočil. Toliko o zasebnih sporočilih.

Na iOS sicer še gre, ampak moraš klikniti, not now ali nekaj takšnega. Obstaja pa v cydii tweak, ki ti omogoči, da ti ne tečnari z namestitvijo druge aplikacije (klepetalnik aka messenger), tako da zasebna sporočila še vedno delajo v sami aplikaciji. Mogoče tudi za android obstaja kaj takšnega.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Pa saj me ne moti da se zavrti video, ampak če imam telefon potihem in brskam po fb, se mi pa začne iz videa dretje. Da bi blo vsan tiho

mistique

Guru
16. jun 2009
14.064
1.860
113
Emona / Carnium
FB bo svojo osnovno aplikacijo razbil na več applikacij (chat, photo - Instagram, news, calendar,...). Več aplikacij, ker so uporabniki v skupni aplikaciji večinoma počeli eno stvar in je niso koristili v polnem obsegu. Je pa z večjim številom "nišnih" aplikacij tudi manj prostora za konkurenco, več reklam itd. Tudi drugi velikani, kot je Google ali pa Forusquare, počnejo podobno. Velikost, moč statistike in informacij, ki jih imajo, jim to omogoča.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
V teh dneh se lahko vsi uporabniki največjega družbenega omrežja pripravite na veliko spremembo. Pri Facebooku so namreč uresničili že nekaj časa pričakovano odločitev, da iz osnovne aplikacije popolnoma onemogočijo možnost pošiljanja neposrednih sporočil ostalim uporabnikom. V ta namen bo od tega trenutka naprej na voljo izključno Facebook Messenger, ki se že dlje časa ponuja kot alternativa ostalim podobnim storitvam kot so WhatsApp ali Viber.

Pri Facebooku vas bodo na to spremembo obveščali preko obvestil v okviru aplikacije ter z uporabo e-pošte. Interna raziskava je namreč pokazala, da so uporabniki na Facebook Messengerju mnogo bolj odzivni kot na družbenem omrežju. Na podlagi tega pri Facebooku sklepajo, da je izkušnja neposredne komunikacije med uporabniki na ločeni aplikaciji boljša kot preko matične aplikacije.

Zelo zanimivo bo spremljati kako bo sam prehod potekal. V tem trenutku ima Facebook Messenger 200 milijonov uporabnikov, ki skupaj dnevno pošljejo 12 milijard sporočil. V primeru, da bi vsi uporabniki prestopili k uporabi Facebook Messengerja bo tako Facebook skupaj z WhatsApp imel dve največji storitvi za mobilno komunikacijo na svetu.

To je samo ena izmed serije korakov podjetja, da na trgu ponudi več aplikacij, ki so osredotočene zgolj na eno funkcionalnost. Tako smo med drugim že pisali o predstavitvi aplikacije Slingshot, ki je neposredno usmerjena proti Snapchatu.

Omenjeno v tem trenutku velja izključno za uporabnike iOS in Android OS naprav. Uporabniki Windows Phone, mobilnega spleta in klasičnega spleta bodo zaenkrat še lahko komunicirali preko omrežja Facebook.

vir: http://www.racunalniske-novice...-pogovorov.html

Na WP-ju tudi več ne dela direktno

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.064
1.860
113
Emona / Carnium
Še bolj zanimiva je odločitev, da lastniki FB aplikacij in strani ne smejo več novačiti uporabnikov oz. sledilcev v zameno za Like
grims-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Ja, saj ti videi, ki se avtomatsko začnejo predvajati, so tudi na računalniku na fbju ... Po večini gre za neke smešne oz. neumne videe ...Mislim, da se niti ne začnejo sami predvajati tam .. razen če z miško greš samo čez ta video.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Videe, ki so naloženi na FB predvaja avtomatsko, ampak na tiho - tak je na Chromu na PC-ju, na Androidu pa v News feed sploh nobene video objave ne pokaže.