Facebook problem

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Dober vecer

Problem. Na vse internetne strani tega sveta se lahko povežem, samo na facebook-ovo ne morem. Niti na google cromu niti na firefoxu.

Ne pomaga niti reset modema niti brisanje odvečne krame.

V čem je fora?

Archbishop

p.s. včeraj je vse delalo tako kot mora, danes pa ne dela. Pa nobene konfiguracije se ni spreminjalo.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Google Chrome ni mogel naložiti strani, ker se www.facebook.com predolgo ne odziva. Mesto morda ne deluje ali pa imate težave z internetno povezavo.
Tu je nekaj predlogov:
Znova naloži to spletno stran pozneje.
Preverite internetno povezavo. Znova zaženite usmerjevalnike, modeme ali druge omrežne naprave, ki jih uporabljate.
Dodajte Google Chrome kot dovoljen program v nastavitvah požarnega zidu ali protivirusne programske opreme. Če je že dovoljen program, ga izbrišite s seznama dovoljenih programov in ga znova dodajte.
Če uporabljate strežnik proxy, preverite nastavitve proxyja ali pa se obrnite na skrbnika omrežja in poskrbite, da strežnik deluje. Če menite, da vam strežnika proxy ni treba uporabljate, prilagodite njegove nastavitve: Odprite meni ključa > Nastavitve > Prikaži dodatne nastavitve ... > Spremeni nastavitve proxyja ... > Nastavitve za LAN in počistite možnost »Uporabi strežnik proxy za LAN«.

Tole se zgodi. Melje pa melje in potem po parih minutah tole. Ampak samo FACEBOOK stran, ostale delajo!

mistique

Guru
16. jun 2009
14.038
1.841
113
Emona / Carnium
Poglej, če imaš v hosts datoteki (Win7 -> c:\Windows\System32\drivers\etc\hosts), še karkoli drugega poleg tega:

# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Ne, samo to
cool-1.gif

Je pa fora, da sem zdej v službi in vse dela brez problema. Na vseh brskalnikih. Od doma pa facebook ne dela (niti IE niti krom niti lisica), s tem da smo po telefonu s tehnikom vse resetirali in nastavili. Razen če modem kaj serje...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.038
1.841
113
Emona / Carnium
Potem pa poskusi z flush dns. V command promptu (Start>Run>cmd) vtipkaj ipconfig /flushdns, restartaj komp in poskusi ponovno. Če tudi to ne pomaga, pa preveri, da nimaš kakšnega malware-a na kompu. HijackMe zna pomagat pri odpravljanju tovrstnih kolonialistov.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.038
1.841
113
Emona / Carnium
Zaradi vraževerja
evil.gif
Kompa res ni potrebno restartati, verjetno sem želel povedati naj zažene brskalnik in poskusi ponovno.
I need a beer
grin1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Razne antiviruse, firewalle, ..., skratka programe, ki bi naj delali nekaj na varnosti izklopi, da vidiš, če je kaj bolje.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Urejeno. Sem ti nakazal za virtualno pivo
cheer.gif

Če bo pa še kaj problemov, se pa spet oglasim.
cool-1.gif

Archbishop

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
472
27
28
44
MB
točno tak primer sem že imel kot ti, edino facebook strani ni odprlo ostalo vse normalno, izkazalo se je da je bil virus/trojanec, skopiraj si na namizje combofix in ga poženi, pregledal in počistil ti bo morebitne viruse in ostalo sranje, potem pa ga lahko uninstaliraš z ukazom v start/iskanje: combofix /uninstall
pa probaj prej vse programe ugasnit in drugo protivirusno zaščito preden zalaufaš combofix-a

http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Evo, sem probal. Nič ni najdlo. Tudi kasperski nič ne najde. Bom jutri na servis nesel pa nej se tam zajebavajo
tongue-1.gif