Facebook, privat klepeti in izpiski

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Zdele mi je kolegica potarnala, da jo je dec zalotil, kako se z enim mal bl sočno pogovarja. Pravi, da kaj resnega ni videl
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
V praksi se nič več ne briše, ampak se samo označi kot izbrisano. Glede pridobitve zasebnih pogovor kar preko odvetnika pa malo dvomim - za to bi rabil že sodni nalog, ki pa ga za take "malenkosti" dvomim da izdajajo.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Kako je pa z udorom, ker sicer je rekla kazala, samo dokaj verodostojna oseba mi trdi, da mu je znanec na mail poslal nekaj delov zasebnih pogovorov njega z neko 3 osebo, torej kako je to možno ???

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Nekateri bi raje umrli kot pa da se ne bi izpostavljali všečkom in drugim občudovanja nevrednim komentarjem na vašem Face buku--kaj hudiča sploh iščete tam gor ko pa vas raja zbada vam ni prav, sicer pa ste si sami krivi da nosite svoj ponos v tak zasran Face buk kot je.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Mnogi resnični uporabniki FB-ja se pogovarjajo z neobstoječimi uporabniki oz. osebami, ki jim je bila, na nek način, ukradena identiteta. Primer: fotografije resnične osebe, ime izmišljeno.
Za takšnim profilom je lahko marsikdo. Tudi "dokaj verodostojna oseba"
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Ja če vdreš v račun, potem lahko itak dostopaš načeloma do vsega. No, do izbrisanih vsebin tako še vseeno ne prideš - mislim da jim moraš pisati naj ti pošljejo nek PDF z vsemi podatki, ki jih imajo o tebi (mogoče za to že obstaja avtomatski obrazec).

Za take zadeve se splača uvesti dvostopenjsko avtentifikacijo - podobno kot tisti ključki za banko, kjer se menjujejo številke, le da ti te številke pošljejo po SMS oz. imaš na telefonu inštalirano aplikacijo.

So pa takšni podatki pridobljeni na nelegalen način in jih noben ne bo šel kazat na sodišču, saj ga lahko to spravi celo v zapor.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Zdele mi je kolegica potarnala, da jo je dec zalotil, kako se z enim mal bl sočno pogovarja.

Kamenja naj jo... kaj se ima s kom sočno pogovarjat.
tongue-1.gif