Facebook Privacy

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
771
-9
16
Včasih je bil profil zavarovan tako, da si enostavno označil kdo ima vpogled. Zdej moj profil lahko gleda vsak!!
13.gif

Pozna kdo način, da se page in fotke omejijo na friends only in da zadeva deluje?

thnx.
lp.

S1990

Zelenc'
10. jan 2012
29
0
1
okolica Maribora
Pod nastavitvami zasebnosti izbereš časovnica in oznake, pa tam nastaviš da vidijo samo prijatelji.
Drugače pa zelo uporabna stvar za Privacy (Facebook, Google) je http://www.privacychoice.org/. Je program ki med drugim omogoča tudi spremembo nastavitev zasebnosti, s čimer se zmanjša obseg sledenja.
LP

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
FB ima sicer kar precej možnosti zaščite profila, vendar moraš malo pobrskati, pa še malo se premika vse skupaj. Ampak načeloma se marsikaj lahko zaščiti.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
771
-9
16
Citat:
Uporabnik S1990 pravi:
Pod nastavitvami zasebnosti izbereš časovnica in oznake, pa tam nastaviš da vidijo samo prijatelji.
LP

Tole ne deluje... kar probaj.
Hvala vseeno.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
771
-9
16
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
https://www.facebook.com/settings?tab=timeline
Tukaj si nastavi na friends only, oz. only me

https://www.facebook.com/settings?tab=privacy
Tukaj nastavi na friends

Potem pa na isti strani klikni na Limit old posts, da ti spremeni nastavitev za vse objave na časovnici iz public v friends.
Do naslednje posodobitve si rešena.

Vse tole že imam nastavljeno, pa še skoz lahko do mojega profila dostopa vsakdo! ..Sej zato sprašujem, ker mi ni nič več jasno.. včasih je tole Friends only delovalo.

Thnx.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
povej to spretnost, ker sem tudi sam že skor žiučnga fasu.
Frend je zaščiten kot kočevski medved in ima FB že full dolg. Sem probal na drugem računu, ki je malce novejši, vse popolnoma enake nastavitve in po moji logiki kako bi moglo bit nastavljeno, pa ne dela.
Tko, da sem začel sumit, da imamo različne fb-je oz neka pravila iz preteklosti pri nekaterih veljajo, pri novejših pa ne.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Takšnih nasvetov je veliko in kar lepo delujejo. Kdaj celo tako, da še sebe komaj spoznam na profilu
evil.gif

Facebook privacy

Idealne rešitve seveda ni, čeprav se veliko lahko naredi. Sam uporabljam nekaj teh in podobnih prijemov, hkrati sem že poskusil pri Googlu in Facebooku tiste zahteve, da mi pošljejo vse, kar vedo o meni. Res ni bilo veliko, seveda pa bi bil naiven, če bi mislil, da res pošljejo vse
cool-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mislim, da se nisma razumela.
jst želim "zaklenit" profil, da ga vidjo samo frendi, da me facebookov iskalnik ne najde, da noben ne vidi mojih frendov, mojih starih objav... Torej, da se lahko menim s 5 frendi, ostalih 300 znancev nej vegetira, vsi fibrci pa da sploh ne vejo, da obstajam oz da o men ne vidjo nič

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
mislim, da se nisma razumela.
jst želim "zaklenit" profil, da ga vidjo samo frendi, da me facebookov iskalnik ne najde, da noben ne vidi mojih frendov, mojih starih objav... Torej, da se lahko menim s 5 frendi, ostalih 300 znancev nej vegetira, vsi fibrci pa da sploh ne vejo, da obstajam oz da o men ne vidjo nič

Lahko si izkljucis da te s searchem najde. Kdor bo imel shranjen link oz bo vedel tvoj fb email bo prisel na profil, tud ce ni frend, to ne mors izklopit. Prav tako lahko izkljucis da frende kdorkoli vidi (izjema so skupni frendi, kjer jih lahko kdorkoli vidi), ostalo pa kot so ti ze zgoraj napisali glede timeline postov.

Mors pa vedt da ni nujno da ce so nastavitve dveh profilov enake, se bo enako obnasalo. Interno ima fb par skupin profilov, ki se jim dodeli lastnosti, nacin uporabe ipd, kam pases ve sam fb.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sem včeraj šel preverit in očitno FB rabi par dni, da uveljavi vse nastavitve.
Profil za katerga sem se trudil nardit "ne vidnega" je za firbce postal skoraj ne viden:) Vidijo se skupni prijatelji, najde ga search (to morem še raziskat), pa vidi se par slik, ki so bile za glavno sliko v headerju.

Preverit morem še kolk vidijo znanci oz. prijatelji, ki niso označeni posebej z zvezdico kot prijatelji.

Ravno tvoj zadnji odstavek me najbolj jezi, ker kr vsak neki po svoje!

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
771
-9
16
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Ce gres na timeline, pa na desni kliknes Settings, bi moral imeti funkcijo View as..., tm pol izberes frienda, da vids kako on vid tvoj profil.

Pod http://www.facebook.com/settings?tab=privacy§ion=findcontact&view

mas Who can look me up, kjer nastavis kdo te pod imenom lohk najde

to imam že en cajt vse nastavljeno na Friends, ipd. Pa ni efektivno, še skoz me vidijo non friends.
13.gif
Kaj je s tem FB..!?