Facebook, event, invite friends

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
A mi lahko kdo razloži, kako deluje to pri facebooku.

Oseba ustvari dogodek. brez da "označi goste". Potem ta dogodek vidijo vsi prijatelji te osebe na zidu, vsak se lahko prijavi in to je to?

In kaj je fora, da lahko daš "označi goste", in označiš vse svoje frende, kaj je potem drugače? A so oni kaj posebej obveščeni, al kako? Ker prejle sem naredil dogodek, pa pravijo friendi, da niso dobili nobenega posebnega obvestila za event... A je treba napisat še sporočilo tam v tistem oknu, kjer označuješ prijatelje, da dobijo vabilo?

mogoče je problem v času... povabil sem okoli 30 ljudi, pa mogoče še niso vsi dobili obvestila? a je možno, da je tok zamika?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.305
2.111
113
Emona / Carnium
Takoj, ko dogodek ustvariš, se na tvojem zidu pojavi objava o ustvarjenem dogodku, ki jo lahko vidijo tvoji prijatelji (ali kakor imaš nastavljeno v nastavitvah zasebnosti). Če nisi nikogar povabil, potem povabila v obliki sporočila niso mogli dobiti.
Ko pa prijatelje povabiš (izbereš povabljence), pa dobijo sporočilo o dogodku, na katerega jih vabiš.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja... sem zdej stestiral, pa vidim ja, da dobim sporočilo, če dam označi prijatelje...

tako, da tisti, k še niso dobili sporočila, ga verjetno niso zaradi gužve na fb?

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Tu gužve ni, če si poklikal prijatelje pri invite friends, so takoj dobili povabilo, ko si kliknil naprej Send invitations. Če kdo ni dobil, bolj pomeni to, da ne zna pogledat oz. neve kje se to vidi (ker nekateri teh stvari sploh ne gledajo).

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja na mail je potem zihr vsak dobil, a ne? in tam mislim, da zna vsak pogledat...

ok, bom še malo preveril, kaj jim ni jasno.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.305
2.111
113
Emona / Carnium
Mislim, da je enkratno vabilo omejeno na 100 oseb. Ko označiš 100 oseb, moraš tiste povabiti, potem pa izbrati naslednjih 100 itd. Ne vem pa kako dolgo traja, da vsi prejmejo povabilo. Ponavadi me to niti ne zanima, saj dogodke, na katere vabim večje število ljudi, načrtujem dosti pred začetkom dogodka.
Tukaj si lahko prebereš kaj več.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
uf. maš prav ja...

ja glih da se mi štet do 100, pa potem čakat, pa spet 100...

zoprna zadeva! in kako ti to počneš potem? vabiš po 100 vsak dan posebej, al kako?

sam v dogodku piše, da čaka na odgovor še 700 ljudi recimo...

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.305
2.111
113
Emona / Carnium
Kot prvo nimam dogodkov vsak dan
evil.gif
, kot drugo, ne vabim z osebnega profila ampak imam FB stran in FB skupino, kjer je dovolj, da dogodek ustvariš in so o njem obveščeni vsi člani oz. simpatizerji.
Je pa FB, v imenu boja proti spamu, nekoliko zakompliciral povabila.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja... čisto razumljivo ja...

kaj pa, če bi jih prepričal, da mi ne bomo spamal, pa da nam dajo unlimited invites?
smile-1.gif

sam v dogodku piše, da čaka na odgovor še 700 ljudi recimo... ampak to samo piše, a ne?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.305
2.111
113
Emona / Carnium
Nekaj časa nazaj se je dalo povabiti vse prijatelje/člane s pomočjo kode, pa tudi plugin za chrome si lahko uporabil, ki pa nažalost več ne delata.

Ti vabiš preko skupine/strani ali osebnega profila?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
osebni profil...

ja itak so tud codo skinili, sej to zna tud vsak spammer uporabit...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.305
2.111
113
Emona / Carnium
Najbolj enostavno boš povabil ljudi iz skupine. Tam enostavno ustvariš dogodek in izbereš povabi ter obkljukaš "povabi vse člane skupine". To je učinkovito in enostavno.
Problem je, če skupine nimaš oz. v njej ni (dovolj) članov. Samo to si žal za=bal že v štartu.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mah... to komplicirajo drugi "akterji"... more biti oseba, da se skoz pojavlja na zidu, za vsako objavo... bla bla bla...

Imamo tudi skupino, samo jo nočejo uporabljati...

B81

22. jul 2007
38.155
11.282
113
Hmm...pred dobrim tednom je še šlo
smile-1.gif

Našel kolega, ki je najprej mislil, da bo pol dneva klikal 1200 ljudi
smile-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.507
117
63
Da ne odpiram nove teme, ko smo pri facebooku, a razen osebnega profila obstaja se kaj, kjer mas lohk tud vec albumov slik.
Na grupi ne mores, le eno po eno na wall popas, na pagu sem pa lohka samo en album ustvaru vec jih ne pusti. Res pa je, da imajo
pri kreiranju paga nesteto moznosti, pod kam spada.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.305
2.111
113
Emona / Carnium
Če rabiš dobro podporo za fotke, potem uporabi Flickr ali kakšno podobno storitev.

Kar se tiče FB in fotk, pa lahko z osebnim profilom narediš poljubno število albumov. Nekoč je bilo število fotk na album omejeno na 60 (morda se motim). Zdaj mislim, da je število fotk na album nekajkrat večje. Fotke izbereš in naložiš v album. Število albumov ni omejeno. Ne vem kakšne probleme si imel na Pagu, ampak zgoraj našteto drži. Poskusi še 1x in malo bolj opisno sporoči kje si imel težave.

Skupine niso narejene za nalaganje fotk ampak bolj za promocijo enkratnega dogodka ali kakšne akcije ipd.
FB stran pa ti omogoča izdelavo albumov in nalaganje fotk. Vendar si preberi FB pravila o sodelovanju (Terms Of Service) in čemu so namenjene FB strani in skupine itd.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.507
117
63
Ma ne, jest rabm prov albume, gre za redne dogodke, da se folk lohk taga.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.305
2.111
113
Emona / Carnium
Potem odpri FB stran. Pri kreiranju strani izberi ustrezen tip (local business / company, organization / brand, product,...) in potem čimbolj primerno kategorijo. Dodajaj dogodke in potem albume za vsak dogodek.

Januarja je FB uvedel novost, da lahko FB uporabljaš kot stran. Torej, v profilu izbereš: uporabljaj FB kot stran (in ne oseba).
Namen je torej, da se loči osebne profile od dejavnosti oz. posla, ki ga opravljaš.
Sem videl nešteto podjetij in produktov, ki so bili narejeni kot osebni profil. To je skrajno nepregledno in tudi nefunkcionalno, pa še proti FB pravilom, čeprav je fino biti prijatelj z Nutello ali kot so na Preverjeno prikazali s kamnitimi škarpami
hysterical-1.gif