Fabia gretje in klima

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Na Fabii 2003 imam že nekaj časa znane VW težave z gretjem. Gretju se pač zmeša in se odloči, da bo začel napolno greti. ko obrnem gumb za temperaturo v kontra smer, se ponavadi po minuti normalizira.
zdaj je pa začela srati še klima. le-ta ne dela, ko je ventilator na stopnji 1. Lučka AC se meni nič, tebi nič ugasne, klima neha delat. Ko začnem nazaj na 2, dela brez problema.

Kaj bi to bilo? kam to peljat - lj z okolico

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
Na Fabii 2003 imam že nekaj časa znane VW težave z gretjem. Gretju se pač zmeša in se odloči, da bo začel napolno greti. ko obrnem gumb za temperaturo v kontra smer, se ponavadi po minuti normalizira.
zdaj je pa začela srati še klima. le-ta ne dela, ko je ventilator na stopnji 1. Lučka AC se meni nič, tebi nič ugasne, klima neha delat. Ko začnem nazaj na 2, dela brez problema.

Kaj bi to bilo? kam to peljat - lj z okolico

kar se tice gretja ...

motorcek za pogon lopute za mesanje hladnega in toplega zraka je okvarjen. cena tega motorcka je cca 100eur, mogoce bo za skodo kaksen eur ceneje ...
cheer.gif

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
zanimivo mi je, da vsi mehaniki nekaj jamrajo, ja to je ta motorcek, samo ne vem, če se ga splača menjat. A to je zato, ker je treba celo armaturo sneti?

kaj pa tisto pri s klimo in stikalom ventilatorja, a se je kdo že srečal s tem pri VAGnih?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Tisto s stikalom sem že srečal eno Fabio s to težavo. Težave se ni reševalo, ker je bil avto prodan v Srbijo, kupec je bil opozorjen na napako.
Tako, da očitno se ta napaka pojavlja in ni tvoja neka posebna. Posrfaj malo po netu, pa boš morda našel kaj več informacij na to temo. Verjetno bi pa znala diagnostika kaj nakazati.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
To je delo za avtoelektričarja, tako da ti jaz žal ne morem pomagat.
Zgolj v opombo: ne kar menjavat delov na pamet, naj še električar preveri prej zadevo. Tiste tri stvari v opozorilu pa lahko tudi sam preveriš. No, vsaj prvi dve.
PS: če nimaš ravno dveh levih rok lahko to sam zamenjaš. Seveda pa je treba prej 100% ugotovit napako.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
ker ima tako ali tako še težave s klimo...

v Lj priporočam AVTOKLIME PRO, Zaloška za Jurmanom - pogooglaj