Exchange error 0x80072F17

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Imam sledeč problem: na novo kupljen mobitel Samsung Omnia B7330 nikakor ne morem povezati (sinhronizirati) z Exchange strežnikom.
Najprej se povezuje 2-3 minute, nato mi vedno javi, da čaka na odziv strežnika. Če grem nato na povzetek napake, mi napiše, da je prišlo do napake koda 0x80072F17.
Malo sem šel poguglat in sem opazil, da naj bi imeli nekateri Windows Mobile telefoni probleme s certifikatom / certifikati. Mi lahko prosim nekdo pomaga kaj točno moram skopirat / spremenit / vnesti v telefon, da bo sinhronizacija delovala?

Prejšnji telefon je bil Nokia E71, z vsemi enakimi nastavitvami je sinhronizacija delovala brez problema. Enako je tudi pri ostalih v podjetju, le meni bo tale Samsung oz. bolje rečeno Gates Mobile požrl živce.
jezen.gif

S tem se ukvarjam že tretji dan, angažiral sem tudi IT-jevca v firmi, ki sicer obvlada te nastavitve, vendar je v mojem primeru tudi on odpovedal.

Če je to kaj pomembno: telefon je bil kupljen pri Simobilu, odklenjen na vsa omrežja, sedaj se uporablja na Mobitel omrežju. Vse potrebne Mobitel nastavitve smo že vnesli v telefon. Preko POP3 lahko normalno dobim dol maile, lahko grem na internet, vse ostalo deluje, le hebena sinhronizacija ne deluje.

Za res koristno pomoč podelim alte, dam zvezdice, vas peljem na pivo...
cool-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
A je možno, da vam je potekel certifikat na Exchange-u?
Mogoče neumno vprašanje, ker sem laik: če bi potekel certifikat na Exchangeu, potem bi ostalim na drugih mobitelih (recimo Nokia E71, ki ne uporablja Win Mobile) Exchange vseeno delal ali ne bi?
Ker vsem na Nokiah v firmi dela Exchange normalno.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Sedaj sem poizkusil tudi uvozit certifikat in še vedno nisem rešil problema.
Lahko dam avtomatsko shranitev certifikata ali ročno, ničesar ne rešim.
Delam kaj narobe pri uvozu certifikata?

Še kakšna ideja preden telefon vržem v smeti?

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Narobe imaš uvožen certifikat tvojega exchange serverja v telefon. preveri, da se nahaja v trusted root shrambi

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Sej to je ta problem: ne znam priti do trusted root shrambe.
Če telefon povežem z računalnikom preko Microsoft ActiveSync ni variante, da najdem to root shrambo. Na samem telefonu jo najdem, na računalniku pa ne.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Če se prav spomnim, je pametno iz enega računalnika delujoči certifikat izvozit v .der obliki (sklepam da imate self-signed certifikat) saj ima WM6 težave s self-signed certifikatom - no ni težava, pač pa zaščita, tak certifikat se tudi na WIN7 in WIN Vista shrani v intermediate shrambo. Če ne gre z .der obliko v trusted root shrambo, obstaja pa nek programček, ki ga namestiš na telefon in ki ti potem uvozi tak SS certifikat v trusted root shrambo.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Sem sedaj prenesel certifikat podjetja na telefon in ga namestil.
Zadeva končno deluje!
cheer.gif

Vsem sodelujočim sem potalal 5*, še enkrat hvala za pomoč.