excell, še nekaj vprašanj

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Zdravo!

Prosil bi še za nekaj pomoči;

~ kako npr več celic, katere vsebujejo številke zmanjšam naenkrat za določeno številko?
~ kako v istem dokumentu iz celic prenesti vrednosti na drug delovni list v istem dokumentu tudi slog in barvo pisave?
~ excell 2003, obstaja slo verzija?

Nazadnje urejeno:

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
- malo kmečka rešitev, če maš podatke v stolpcih a-d pojdi v nasledne prazno območje recimo e-h in vpiši =IF(a1>0;(a1-1);"")
- meni gre tako da uporabim - posebno lepljenje in izberem kaj hočem
- sicer ga ne uporabljam že več let ampak mislim da je bila tud slo ver.

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
~ kako npr več celic, katere vsebujejo številke zmanjšam naenkrat za določeno številko?

Ena možnost, da vrednost, ki jo želiš odšteti vpišeš v neko prazno celico (E1), nato pa izbereš blok in pri Posebnem lepljenju "odvzemi" (slika)

~ kako v istem dokumentu iz celic prenesti vrednosti na drug delovni list v istem dokumentu tudi slog in barvo pisave?

Prvič s posebnim lepljenjem prilepiš "Vrednosti", drugič pa preko istega bloka "Oblike".
1846196-q.gif

Priponke

• 1846196-q.gif
    1846196-q.gif
    37,9 KB · Ogledi: 173

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Hvala!!!!
Prvo mi uspe, drugo pa nikakor ne...
Morda tudi nisem prav napisal...
recimo da imam na enem delovnem listu "original", na drugem pa "ponaredek", kateri je narejen iz formul, ki prihajajo iz originala, le da so stolpci v drugačnem vrstnem redu kot na originalu. Torej vrednosti se "prenašajo" same, ko jih vpisujem v original.
In te vrednosti v ponaredku bi imel rad v enakih barvah kot v originalu.

lp

5. avg 2011
1.055
196
63
Okolica Ormoža
Kopiraj na enaki način, kot si vsebino, le namesto VSEBINA označi OBLIKE. Seveda, če imaš v ciljnem bloku drugačno razvrstitev kot v izvirnem (če sem prav razumel), se oblike ne bodo pravilno oblikovale in obarvale, ampak potem imaš tudi vrednosti napačno prenesene.