Excel pomoč (nujno)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Zdravo.

Kako bi najlažje rešil to zadevo? Recimo, da imam seznam faktur. Vsaka faktura ima kakih 10 stoplpcev podatkov.

Mene najbolj zanimata stolpca "dosežena marža" in "vrsta produkta".

Za vsako vrsto produkta imam predpisano minimalno zahtevano maržo, ki pa bi jo rad spreminjal.

Končna želja je, da imam bazo faktur. Na drugem sheetu imam tabelo zahtevanih marž za vseh npr. 10 vrst produktov (v odstotkih, npr. 10%). In potem, ko bi jaz spreminjal maržo na tem sheetu, bi mi pokazalo samo fakture, ki niso dosegle zahtevane marže GLEDE NA vrsto produkta.

Ima kdo kakšno idejo na kakšen način to najlažje narediti?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Bi šlo. Ampak je seznam dolg par 100 vrstic. Direktorji pa bi radi na kupu samo tistih 5% faktur, ki niso dosegli predvidene marže (ki je spremenljiva in za vsako skupino produkta drugačna).

Zaželeno pa je tudi, če bi lahko vsak mesec samo skopiral v bazo nove fakture in bi vse ostalo delovalo tako kot je treba.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Odkril sem funkcijo advanced filters v Excel 2010. Mislim, da je to to.
cheer.gif

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Filtriranje moraš zagnati sam (z VB kodo) z Range.AutoFilter ali .AdvancedFilter metodo.
Nek podoben primer imaš tukaj.
Pazi le, da boš dal proceduro Worksheet_Change na oba lista, tako da se ti bo filter osvežil, če boš spremenil min. maržo, pa tudi doseženo maržo ali vrsto izdelka.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Sem posnel makro pa dela. Edino ne znam naštimat, da vzame vsakič iz prave celice podatke. Moram it vedno na sheet z bazo podatkov in od tam zagnat makro.

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Nekaj očitno delaš narobe. Makro refresh_data se mora avtomatsko zagnati vsakič, ko spremeniš katerikoli podatek na enem ali drugem listu -- da se bo to zgodilo, moraš na pravo mesto vpisati proceduro Worksheet_Change -- primer v prilogi.

Priponke

• 1289780-q.xls
    15,4 KB · Ogledi: 108