Excel - Odštevanje

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Katero funkcijo uporabiti, če želim od določene vsote odšteti sumo. V stolpcih imam določene zneske, na koncu je seštevek vseh zneskov, zdaj pa želim ta znesek odšteti od ene višje cifre. No, upam, da sem bil dovolj jasen
grin1.gif

Hvala

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
napiši v celico tole: =5000-A1
(5000 zamenjaj za višjo cifro, a1 pa za celico, kjer je skupna številka(če je nimaš jo naredi in jo nato skrij).

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
OK, jst se pa trenutno zajebavam pri podobnem primeru..

Imam v enem stolpcu neke vrednosti številske, v desnem stolpcu pa želim imeti vrednosti iz prvega stolpca - 42. Se pravi bi moralo v desnem stolpcu pisati nekako takole: =(A1-42), =(A2-42) itd. Jajc pa je, ker mi vedno ven meče error in mi ni jasno od kje?! Zadnjič sem delal po istem načinu pa je delalo, no očitno nisem delal na isti način
confused-1.gif

Na linku je printscreen.. Pa bi bil hvaležen za hitro posredovanje
smile-1.gif

http://saveotic.com/rHf

Edit: dodan pozabljen link..
bonk.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Dobro, linka ni...
smile-1.gif

Z dolarjem zafiksiraš stolpec ali kolono:

=$A1-42

V tem primeru je A, torej kolona A zafiksirana. Lahko bi zafiksiral vrstico: A$1

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Kaj imaš tam SUM napisan? Tam mora biti napisano mesto kamor vpisuješ formulo. V tvojem primeru torej: B1

Nazadnje urejeno:

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Nop.. Pač, ko karkoli vpišem noter se iz B1 spremeni v funkcijo, ki jo vpisujem..

EDIT: Sem restartal in ne gre ta klinac.. Popizdevam.. Sm pa ugotovu da če v eno xy celico vpišem to konstanto 42 in potem med seboj odštejem celice, pa dela.. Ampak mi res ni jasno kje je catch.. Kolega je pravkar na svojem računalniku napisal enako in mu normalno odšteje!
13.gif

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Ugotovil kje je catch;

pred parimi dnevi sem delal neko seminarsko za faks in pri citiranjih je nujno dajat pomišljaje in ne običnih minusov.. Tako sem si naštimal opcijo, da avtomatsko spreminja - v pomišljaje, ta klinac pa je to shranil tudi za excel.. Uglavnem, ja..Problem rešen, titov, dobiš 5 zvezdic za pomoč..
smile-1.gif