Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Delam neke web query-je in se mi takole zapiše v celico. Kako samodejno urediti tale drugi vnos, da bo v istem zapisu, kot je v celici pred njo - se pravi kako ostraniti tekst, da ostane samo številka?
Citat: Uporabnik Alex pravi:
Delam neke web query-je in se mi takole zapiše v celico. Kako samodejno urediti tale drugi vnos, da bo v istem zapisu, kot je v celici pred njo - se pravi kako ostraniti tekst, da ostane samo številka?
Za prvi del uporabiš preprost search&replace .. daš search tega "Pri nas samo EUR " (ne pozabi presledka na koncu) in replace z "" (ničemer) .. tole ti odreže prvi del do številke. Potem za drugi del pa nek regex ki (%) -> "oklepaj nekaj zaklepaj" pretvori v nič oz EUR znak. Ker že dolgo nisem uporabljal excela ti ne znam povedat kakšna je funkcija, je pa v stilu kot sem napisal.
Hja, ne vem kako bi drugače. Trenutno je tako, da iz trgovin na spletu preberem ceno (Podatki/Iz spleta), ki se zapiše v tabelo, nato pa naredim primerjave - nacenejši, najdražji, preračuni, ...
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.