Excel, counter za vsaki print

adiosec

Zelenc'
4. mar 2010
20
0
1
Zanima me bi lahko naredil counter , ki bi za vsaki print ( torej za vsakič ko uporabnik stisne 'print' v tem dokumentu) , k številki dobavnice prištel 1 .
Namreč pripravljam osnutek dobavnic, in za vsakič ko se dobavnica sprinta, se more ob naslednje odprtju tega dokumenta,
številka dobavnice povišat za 1, saj nesmeta obstajat 2 dobavnici iste številke.

Če je možno, bi prosil za odgovor ki se nanaša izkjučno na excel, brez uporabe accessa ali katerega drugega programa.

Hvala

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Lahko narediš makro za tiskanje in daš na list gumb, s katerim se tiskanje proži, hkrati pa ta makro poveča št. dobavnice za 1 ter shrani xls, da boš naslednjič odprl s to številko.
Samo to je kar diletantska rešitev - vsaj še en izvod si moraš natisniti za arhiv.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Kot je dejal Sulc lahko narediš gubm za print in delaš preko tega...
Drugače se mi pa zdi logika tvojega delovanja v excelu napačna - kaj pa, če se na printu najde napaka in se spinta še enkrat... boš imel kar novo številko nabavnice?

adiosec

Zelenc'
4. mar 2010
20
0
1
ali je ta makro zapletena zadeva za 'implementirat' ? na listu ne sme biti gumba 'PRINTAJ', ker ko se bo list sprintal ne bo glih
izgledalo super če bo na dobavnici narisan gumb .

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Macroji so enostavni... malo pogooglaj pa boš našel kup primerov.
Na list (worksheet) daš gumb seveda lahko in nastaviš print area, ki ga izvzame. Lahko pa dodaš gumb tudi v orodno vrstico.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
samo še dodatna ideja - dodaj dva gumba - 1 x TEST PRINT (ki ne prišteva) in 1 x PRINT - sicer boš res v težavah ozr. boš moral pustiti neki backdoor za številčenje (samo potem si "pogorel", ker se bo backdoor uporabljal tudi takrat ko se ne bi smel)

ravnotako bi moral s makrojem "izklopiti" standardni print ukaz ( tukaj imaš VBA kodo )

adiosec

Zelenc'
4. mar 2010
20
0
1
Ganesh in gr69, hvala vama pubeja za dobre ideje, se še bom malo poiigral z prijateljem googlom in izpeljal zadevo.
če/ko bo mi uspelo, bom objavil (del) rešitev javno vidno, mogoče to utegne komu olajšati delo .