EWB

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
kako se že naredi v programu electronics workbench, da ti prikazuje drugačne upore (drugačna oblika, evropski standardi)?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Popravit moraš datoteko "ewb.ini" in sicer tako, da pod ostalim tekstom vpišeš EU=ON in shraniš. Vsaj mislim, da je to ta datoteka in ta ukaz, ker je že ful dolgo od kar sem to nazadnje počel
smile-1.gif
Sej zajebat nimaš kej, samo za ini datoteko si naredi en backup.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
sicer hvala za odgovor, samo te datoteke nisem našel.

me pa nekaj zanima. kaj bi pomenilo to:
Nastej vzroke lezenja delovne tocke tranzistorja in opisi nacine resevanja tega problema?

lezenje pomeni premikanje?
confused-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Pošlji screenshot fajlov, ki jih imaš v mapi, kjer imaš posnet EWB, pa se bom mogoče spomnil kateri točno fajl je bil...

Imaš pa v priponki nekja o stabilizaciji delovne točke, sem ravno prej nekaj iskal po starih srednješolskih knjigah. (Robert Lorencon, Elektronski elementi in vezja .... zakon bukva za take osnove
wink-1.gif
)

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ja ravno to pdf knjigo sedaj berem (še dobro da vsaj google včasih kaj najde).

pa to mi ni jasno:
Razlozi delovanje tranzistorja kot ojacevalnika
Razlozi delovanje paralelnega stabilizatorja z Zener diodo

v enem stavku bi znal povedat kaj je ojačevalnik in kaj je Zener. ne znam pa tega razložit v več stavkih.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Predvidevam, da imaš to za maturo.

Glede stabilizacije z zener diodo imaš nekaj opisano na straneh od 55-57 (zener dioda = prebojna dioda). Kakšne hude znanosti tukaj itak ne moraš pogruntat. Karakteristika diode, shema stabilizacije in tri formule... Za maturo kaj več itak nikoli niso zahteval. No vsaj pri nas ne.

Delovanje tranzistorja kot ojačevalnika. Tukaj poveš nekaj o teoriji delovanja tranzistorja (stran 71). Obdelaš analizo tokov, povezave med tokovi v tranzistorju, preprost računski primer (stran 72-75). Potem pa opišeš še nekaj o orientacijah tranzistiorja in narišeš sheme (76). To je pa več ali manj vse kar se tiče osnov...

Upam da ti je kaj pomagalo.. iz knjige se mi pa ne da prepisovat, če jo imaš že ti
smile-1.gif