eurofighter typhoon

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
a mogoče kdo ve kaj dva taka norca delata v Sloveniji in preletavata Pučnika? vsaj mislim, da sta bla tajfuna ker sem ju skoraj zamudil in potem v evforiji iskanja fotkiča pozabil gledat kaj to ropota.
a kdo iz Krškega ve če sta tam začasno nastanjena?

fanta sta tako lepo počasi preletela stezo in potem zaropotala proti sončemu zahodu (ok ura je bila okoli 15:30 popoldan), skoraj bi trdega fasal porkaduš
cheer.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
za avione ne vem, bi te pa vprašal če veš..kaj je tisto na polju iz smeri letališča proti Šenčurju desno? en krog iz stebrov, pa krogle na vrhu?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
za avione ne vem, bi te pa vprašal če veš..kaj je tisto na polju iz smeri letališča proti Šenčurju desno? en krog iz stebrov, pa krogle na vrhu?

poganska energetska točka?
tongue-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:

tisto je VOR

Wiki

Imamo še enega na Dolskem pri Litiji in enega nad Ilirsko Birstrico

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Zdravo

Ni bil typhoon pač pa Gripen (res sta si podobna). Sem bil danes ravno pred poletom, ko sem moral čakati 30 minut na clearance
frown-1.gif

Je pa zanimivo, da letijo naši fantje iz Cerkelj, ker sem slišal "našega" na komunikaciji z ATCjem. Kolikor mi je povedal kontrolor imajo vojaške vaje ta teden.

Sem glih boljši polovici rekel, da v življenju nisem nevoščljiv nobenemu človeku, razen tem srečkotom, ki so imeli danes in drugače možnost letet s takim in podobnim strojem (pa celo biti še plačan za to).

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Zdravo

Ni bil typhoon pač pa Gripen (res sta si podobna). Sem bil danes ravno pred poletom, ko sem moral čakati 30 minut na clearance
frown-1.gif

Ja ej, sej pravim evforija, fotkič in kletje zakaj ga nimam pri roki ko ga rabim in potem še eden izmed najlepših zvokov....nisem niti gledal kaj je šlo za njima, mislim da je šel en pilatus. Pa še eni so se iz vladnega hangarja drli da je typhoon.

Kam si pa šel? Jst sm se po upokojensko spravil čez Kmetijo (žiri) do portoroža in nazaj, lepa uživaška rutica za dušo, na koncu pa še touch&go in landing v soju pristajalnih luči Jožeta Pučnika tik preden je padel mrak.
srce-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Jao eni mate preveč $$$........drugi pa čakamo da kolega nardi za 4seda da si bomo lah 3je stroške delil
frown-1.gif

Recesija je bemumater
jezen.gif

Nazadnje urejeno:

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
E, vidim, da si užival, tako je treba, prvo mora biti zadovoljna duša, pa je potem vse na svetu lepše.

Pri meni je bila samo trenaža (nekaj š.k. pa malo akro zone) na moji letalski ljubici - Utvi 75
srce-1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Jao eni mate preveč $$$........drugi pa čakamo da kolega nardi za 4seda da si bomo lah 3je stroške delil
frown-1.gif

Recesija je bemumater
jezen.gif

smile-1.gif

Tiho bodi, lani sem naletel skoraj 50 ur, letos pa samo 12 se mi zdi. Je hudič tole, samo jaz sem malo spremenil filozofijo pri tem. Boljš 2 krat po 30 minut, kot 1 krat po 60 minut. In se obnese, čisto zares. Telo hoče trdo "drogo", pa ni važno kolko stane "šus"
smile-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
a ti letaš al si potnik? Ker če letaš se lohk kdaj zmenmo da udarimo skupi kakšno ruto al pa en leti v eno smer drug pa v drugo... pred nekaj leti nas je šlo kakih 7-8 letal z AOPA združenjem na Lošinj, tam smo prespali, drug dan v formaciji do Brača in nazaj do Lošinja spet prespat in potem zadnji dan nazaj. Tako letenje v formaciji je res užitek, hrana za dušo

C152SLO, kva pravš? gremo do Grčije al pa Korzike/Sardinije in si delimo
grin1.gif

aja pa danes sem opazil, da so vladnega falcona preimenovali v S5-ABR in je na novo pobarvan (slika ni najboljša, kolegica se je igrala s fotkičem in ne zna najboljš slikat)
782449-IMG_4076.JPG

Priponke

• 782449-IMG_4076.JPG
    782449-IMG_4076.JPG
    81 KB · Ogledi: 151

Kamele0N

23. jul 2008
42.425
5.661
113
Just a future passanger
grin1.gif

Bo kmal......sedaj je mal bussy...delu v vojski za pilatusa licenco......pa je blo preveč kandidatov za ke pa so jih mal presedlal še na helikopterje....tko da če sem ga prav razumel bo imel na koncu obe licenci zarad te zbrke
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
a ti letaš al si potnik? Ker če letaš se lohk kdaj zmenmo da udarimo skupi kakšno ruto al pa en leti v eno smer drug pa v drugo... pred nekaj leti nas je šlo kakih 7-8 letal z AOPA združenjem na Lošinj, tam smo prespali, drug dan v formaciji do Brača in nazaj do Lošinja spet prespat in potem zadnji dan nazaj. Tako letenje v formaciji je res užitek, hrana za dušo

C152SLO, kva pravš? gremo do Grčije al pa Korzike/Sardinije in si delimo
grin1.gif

aja pa danes sem opazil, da so vladnega falcona preimenovali v S5-ABR in je na novo pobarvan (slika ni najboljša, kolegica se je igrala s fotkičem in ne zna najboljš slikat)

Hmmm, škoda da ne obstaja časovni stroj, pa bi par focke wulfov 190 uletel iz druge svetske pa bi vas ownal, pol bi pa piloti udaril grupiča s slovenetom, jaz pa z eno ful hot tam iz celjske regije sam ne povem s katero.

Kamele0N

23. jul 2008
42.425
5.661
113
Mah....FW190ke bi ziher spregledal par P51D ki bi jim prletu iz sonca.....in vsi vi (vključno z švabi) bi se zbudil z cuzajočim prstom
grin1.gif