Ethernet controller

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Danes me je pričakal računalnik z obvestilom, da naj namestim driverje za ethernet controller, internet pa seveda ni deloval. Poskusil sem na vse načine (sicer nisem nek računalniški genij), to pomeni s CD-ja, ampak mi kljub temu ne dela. Na upravitelju naprav je klicaj v rumenem trikotniku. Uporabljam WinVista, osnovna plošča je Asus P5B, v knjižici pa mi napiše pod Lan: Realtek PCI.E Gigabit LAN Controller.
Če to kaj pomaga, da mi pomagate rešiti težavo s povezavo, saj comp nujno rabim za službo!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Reinstall Windows.

Lahko pa poskusimo možgansko kirurgijo.

Kot prvo, diagnoza.
Kaj piše tam v rumenem trikotniku, oziroma ko ga odpreš, na prvem zavihku ?
Si kaj spreminjal, preden je nastopila težava ?

Lahko poskusiš v upravitelju naprav mrežno izbrisati (klikneš nanj in tipka Delete).

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Reinstall Windows.

Lahko pa poskusimo možgansko kirurgijo.

Kot prvo, diagnoza.
Kaj piše tam v rumenem trikotniku, oziroma ko ga odpreš, na prvem zavihku ?
Si kaj spreminjal, preden je nastopila težava ?

Lahko poskusiš v upravitelju naprav mrežno izbrisati (klikneš nanj in tipka Delete).
Spreminjal nisem nič, včeraj normalno ugasnil com in šel spat. Danes sem računalnik prižgal in takoj se mi je odprlo obvestilo, da moram namesiti programsko opremo za ethernet controller. V rumenem trikotniku pa piše: This device is not configure correctly. Za nabor informacij ni izbran noben gonilnik. Gonilnik sem že poskusil inštalirati, comp sem še enkrat zagnal, spet se je prikazalo obvestilo, da ni driverje za ethernet, kliknil sem namesti, pa ga ni nikjer našel, tudi na cd-ju ne!?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
seveda je B) opcija, da ti je (na 3/4) crknila kartica in ti zdaj zato javlja da bi mel driver...
tongue-1.gif
Če imaš pri roki kak ubuntu, ga bootaj (live cd) pa boš videl če ti mrežna sploh še deluje.

Lp

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
seveda je B) opcija, da ti je (na 3/4) crknila kartica in ti zdaj zato javlja da bi mel driver...
tongue-1.gif
Če imaš pri roki kak ubuntu, ga bootaj (live cd) pa boš videl če ti mrežna sploh še deluje.

Lp
Vidiš, to je pa že preveč za mene (ubuntu, live cd)...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Si probal z brisanjem ?

Ubutu pa je tak: vtakneš CD in restartaš PC.

Če ne prime (se ti Vista zažene), pa teba med restartom F8 ali kako drugo tipko pritisnit, da izbereš ali se naj zažene z diska (kjer imaš Visto) ali s CD-ja (kjer imnaš Ubuntu). Katera tipka je, se ponavadi (a ne vedno) izpiše na ekranu. Če ne gre pritisni Delete (ali spet včasih F2, so hecni tile proizvajalci, kajne ?) in tam v setupu nastavi "Boot order", da je CD pred diskom...). Ja res je malo komplicirano...

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Ponoči je verjetno bila kakšna nevihta in je zelo velika verjetnost, da je skurlo mrežno. Lahko je vesel, da je samo mrežna.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik mmc pravi:
Ponoči je verjetno bila kakšna nevihta in je zelo velika verjetnost, da je skurlo mrežno. Lahko je vesel, da je samo mrežna.
Nevihta je bila, ampak sem imel računalnik izklopljen iz el. omrežja... Je vseeno možno?

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik mmc pravi:
Nevihta je bila, ampak sem imel računalnik izklopljen iz el. omrežja... Je vseeno možno?
Kabel ki gre v mrežno pa je ostal priklopljen ane? Če je bil, potem je možno.
Ko vtakneš kabl v mrežno zagori lučka?

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Pobriši kartico iz device properties, potem pa naredi "scan for new hardware" al neki tazga, lahko pa tudi reštartaš komp...pa valjda more biti drajver gor..drugače pa je res mrežna zašvicala ful
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če je bil kabel priključen, je možno, seveda. Pa tudi, če modem (router, kamorkoli je pač že priklopljen kabel ki gre iz mrežne) še vedno dela, ti je lahko "samo" mrežno skurilo. Sem že imel tak primer, vse je delalo, sam mrežno je odneslo, ne vem po kaki logiki
tongue-1.gif

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Če je bil kabel priključen, je možno, seveda. Pa tudi, če modem (router, kamorkoli je pač že priklopljen kabel ki gre iz mrežne) še vedno dela, ti je lahko "samo" mrežno skurilo. Sem že imel tak primer, vse je delalo, sam mrežno je odneslo, ne vem po kaki logiki
tongue-1.gif
enkrat mi je a tak način skurlo mrežno, drugič pa mi je na enak način skurlo mrežno in matično. zato pravim, če je skurlo samo mrežno, še ni tok panike

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik mmc pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
tongue-1.gif
enkrat mi je a tak način skurlo mrežno, drugič pa mi je na enak način skurlo mrežno in matično. zato pravim, če je skurlo samo mrežno, še ni tok panike
Ko vtaknem kabel, gorita oranžna in zelena lučka, utripa nobena.
P.S.: Sem sedajle ugotovil, da mi tudi na drugem compu ne dela internet! In javlja čisto isto napako... Tole pa pišem na prenosnik, brezžično omrežje torej dela. Torej je najbrž skurlo obe mrežni na obeh compih, če imam prav...Kaj sedaj?

Nazadnje urejeno:

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ko vtaknem kabel, gorita oranžna in zelena lučka, utripa nobena.
P.S.: Sem sedajle ugotovil, da mi tudi na drugem compu ne dela internet! In javlja čisto isto napako... Tole pa pišem na prenosnik, brezžično omrežje torej dela. Torej je najbrž skurlo obe mrežni na obeh compih, če imam prav...Kaj sedaj?
kupi novi mrežni kartici

mistique

Guru
16. jun 2009
14.061
1.858
113
Emona / Carnium
Mogoče ti je na routerju določene porte skurilo... V času neviht hitro kaj crkne in velikokrat zadeve (ne)delujejo "na pol"... Pri menjavanju pojdi od najcenejše komponente proti najdražji...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Poveži prenosnik na router s kablom in poglej če internet dela. Če ne dela, je verjetno skurilo porte na routerju. Preizkusi vse porte.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Poveži prenosnik na router s kablom in poglej če internet dela. Če ne dela, je verjetno skurilo porte na routerju. Preizkusi vse porte.
Internet dela, torej je le mrežna. Kdo ve, koliko je cena mrežne?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
~5-8€. Ali si izklopil wireless, ko si prenosnik povezal s kablom?

Nazadnje urejeno: